AK Parti yurt genelinde ilçe kongrelerini tamamlıyor, İlçe kongrelerinin sona ermesi ile birlikte sıra il kongrelerine gelecek ve devam eden bu süreç Ankara’da Büyük Kurultayın tamamlanması ile nihayete erecek.

Normal şartlarda Recep Tayyip Erdoğan gibi son derece karizmatik bir liderin bulunduğu bir siyasi partide İl ve ilçe teşkilatları bir ritüeli tamamlamak adına bulunuyorlar, bir şekilde AK Parti teşkilatlarının kapısından içeri giren partililer Partinin genel başkanı Erdoğan sayesinde

Milletvekili seçiliyorlar

Belediye başkanı seçiliyorlar

İl Genel meclis üyesi seçiliyorlar

Belediye meclis üyesi seçiliyorlar.

Daha doğru bir ifade ile AK Partide siyaset yapanlar Genel başkan Erdoğan’a güç katmak yerine ondan aldıkları güçle siyaseten hayal bile edemeyecekleri noktalara geliyorlar.

Belde ilçe ve İl teşkilatlarının temel görevleri siyaset yaptıkları bölgelerde partilerinin mevcudiyetini korumak ve her koşulda diğer partilerin önünde olmaktır, diğer siyasi partilere mensup teşkilat başkanları var olabilmek adına gece gündüz koştururlarken AK Partide görev yapan yönetimler “Recep Tayyip Erdoğan var gerisi Allah kerim” diyerek 03 Kasım 2002 tarihinden beri bölgelerinde iktidar olmanın keyfini çıkarmanın dışında bir iş yapmadılar.

Türkiye son dönemlerde içeride ve dışarıda zor anlar yaşıyor, ekonomide meydana gelen olumsuzluklar bir taraftan, Pandemi süreci bir taraftan derken arada sıkışan vatandaş “Ne oluyoruz” sorusunu daha fazla seslendirmeye başladı.

31 Mart tarihinde AK Parti teşkilatlarının iyi çalışmadıkları başta İstanbul-Ankara-Adana-Mersin ve Antalya başta olmak üzere pek çok belediyenin Millet İttifakına ait belediye başkanları tarafından kazanıldıkları hemen herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

31 Mart tarihinden sonra bilindiği gibi Türk siyasetine Gelecek ve DEVA isminde iki parti daha katıldı, geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada Gelecek Partisinin yüzde 40’lık bir bölümü DEVA partisinin ise yüzde 60’lık bir bölümü daha önce AK Partide görev yapmış siyasetçilerden oluşuyormuş.

İşte bu noktada AK Partinin Belde-İlçe ve İl teşkilatlarının bir iç muhasebe yapması gerekiyor, “Bizim teşkilatçılık yaptığımız seçim merkezlerinde hangi hataları yaptık ki bir dönem el ele, omuz omuza görev yaptığımız arkadaşlarımız Gelecek partisinin DEVA partisinin kuruluşunda görev yaptılar.?” sorusuna cevap bulmalıdırlar.

AK Partide teşkilatlara ve teşkilatçılara şu sıra her zamankinden daha fazla ihtiyaç var, Partinin teşkilat başkanları ve yöneticileri AK Partinin var olan koltuklarının güç almak yerine o koltuklara güç vermek durumundadırlar.

Diğer bütün siyasi partilerin teşkilatları var, AK Partinin ise sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan’ı var, 03 Kasım 2002 tarihinden itibaren Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hayal bile edemeyecekleri makamlara gelen ve tek marifetleri bir şekilde AK Partinin herhangi bir teşkilatında bulunmak olan siyasetçiler artık kendilerinin de diğer siyasi parti teşkilatları kadar hatta onlardan daha fazla koşmaları gerektiği gerçeğini kavramak durumundadırlar.

Başka partilerde yıllar yılı çaba göstermelerine rağmen en ufak bir başarıları olmayan siyasetçilerin AK Partiye katıldıkları andan itibaren Recep Tayyip Erdoğan’ın karizması ile makamları üçer beşer atlamalarını başka nasıl izah edeceğiz.?