Adana’da sokakta yakaladıkları hamile kediyi köpeğin önüne atıp parçalatan 3 çocuk güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere vatandaştan tepki yağdı. Adana polisi güvenlik kamerası görüntülerinden kimliklerini tespit ettiği 3 çocuğu gözaltına aldı.  İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, pitbull dehşetiyle ilgili konuştu.  Pitbull sahiplerinin bilinçli olması gerektiğini belirten Özdemir, “Sahipli hayvanların mutlaka kayıt altına alınması, sonrasında kısırlaştırılması gerekiyor. Tehlike arz eden köpek ırkları için bu yasal zorunluluk. Bunları uygulamadan bu sorunlar çözülemez” diye konuştu.

TEHLİKE ARZ EDEN KÖPEKLER SAHİPLENİLMEMELİ
Ayrıca hayvan sahiplerine mutlaka eğitim verilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, “Belli kriterleri sağlamayanlar tehlike arz eden tür kapsamında yer alan hayvanları sahiplenilmemelidir. Çünkü gerçekten de hayvanların saldırganlığı ile hayvan sahiplerinin davranışları arasında bağlantı olduğu bilimsel bir gerçek. Güçlü çene ve kas yapıları nedeni ile Pitbull ırkı köpekler dövüşlere de alet edilmektedir. Dolayısıyla köpek dövüşleri ile, kolluk kuvvetleri dahil tüm birimlerin ortak çalışmalarıyla mücadele edilmesi gerekir” diye belirtti.
“Hayvanları Koruma Kanunu değişiklikleri kapsamında bu konu ciddi bir şekilde ve uygulanabilir olarak ele alınmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi.  

Editör: TE Bilisim