Piyasaların yeniden hareketlendiği şu günlerde   “bakanlar değişecek mi?”  sorusu da gündemin birinci sırasında.
Ülkenin 600 milletvekilin mecliste “indir, kaldır” diye el kaldırdığı belirtilen ülkede memur gibi atanan bakanların hangisinin değişeceği konuşula dursun, benim dikkatimi çeken sayıları ve maaşları milletvekillerini geçen, bol polis korumalı, makamlı başdanışmanlar çekmekte.
Çünkü başkanlık sisteminden bu yana Milletin Meclisinin taşındığı 1150 odalı sarayda kaç kişi ve kimin ne başdanışmanı olduğu artık kafa karıştırırken, sayılamıyor da.
Çünkü 20 yıla yaklaşan iktidarı boyunca kendisine katkı sunanları ya müteahhitlik yoluyla, ya da baş danışmanlıkla ödüllendiren Erdoğan'ın bu yönü, yani vefalı kişiliği ile yol arkadaşlarını takdir edişi takdir edilirken, bu takdirin senden, benden toplanan vergilerden oluşan paralarla maaşa dönmesi de ayrı dert ola dursun, bu baş danışmanların ne iş yaptığı da merak konusudur.
Çünkü aralarında Ardahanlı iki hemşerimin de bulunduğu, onca başdanışmanın danışman oldukları günlerde ki heyecanlarını kısa sürede kayıp edip, ortada kayıp oldukları da diğer bir gerçek.
Evet, bakanların değişeceğinin tartışıldığı şu günlerde bol maaşlı oldukları artık saklanmayan onca başdanışmanların hangisi yeni bir ödül alıp, bakan olacağı da merak edile dursun, bir bölümünün dokunulmazlıkları kaldırılıp, hapse atılan milletvekillerinin de danışmanlar gibi, orada ne işe yaradıkları da merak edilen diğer bir konu...