Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, koronavirüs tedbirleri kapsamında başlattığı sağlık hamlesinde bir milyonuncu maskeyi üretti. Mart ayının sonunda üretime 100 bin adet tıbbi maske ve 10 bin adet koruyucu ekipman dikimi hedefi ile başlayan KO-MEK, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın talimatı doğrultusunda kapasitesini arttırdı.

VE 1 MİLYONUNCU MASKE ÜRETİLDİ

Günlük kapasitesi 17 bin olan tıbbi maske üretimi, bu kapsamda günlük kapasitesi minimum 25 bin adet olacak şekilde yükseltildi. KO-MEK geçtiğimiz hafta sonunda bir milyonuncu maskeyi üretmenin gururunu yaşadı.

BAŞKAN PANDEMİNİN İLK GÜNLERİNDE TALİMAT VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, pandemi ilanı ve maske kullanılmasının önemi çerçevesinde Mart ayının sonunda KO-MEK’te maske üretimine başlanacağını duyurdu. Başkan Büyükakın’ın talimatı ile KO-MEK’in 23 kurs merkezi ve Gülen Yüzler Atölyesi maske üretim alanları olarak düzenlenerek gerekli malzeme ve ekipman tedarik edildi. Üretime 23 Mart Pazartesi günü itibariyle başlandı. 200 KO-MEK çalışanın ve Gülen Yüzler personelinin görev aldığı maske ve koruyucu ekipman dikimi bir ayı aşkın süredir tüm hızıyla ve adeta gece gündüz devam ediyor. 

KORUYUCU EKİPMAN TULUM VE ÖNLÜK

KO-MEK tıbbi maske üretiminin yanı sıra, yine sağlık çalışanlarının kullanması için, koruyucu ekipman olarak önlük ve tulum üretimini sürdürüyor. Tıbbi maskenin yanısıra günde 200 adet önlük ve 200 adet tulum üretimi yapılıyor.

STERİLİZASYONUN ARDINDAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA

Üretilen maske ve koruyucu ekipmanlar gün içinde sterilizasyon işlemlerinin ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilerek buradan sağlık çalışanlarına ulaştırılıyor. Maskeler sağlık çalışanlarının yanı sıra Emniyet, Jandarma ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dış birimlerinde görev yapan çalışanlarına da veriliyor.

VATANDAŞA ÜCRETSİZ MASKE

Büyükşehir Belediyesi ayrıca ürettiği maskelerinden, özellikle toplu taşımı kullanan ve bunun gibi kalabalık alanlarda bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.

KOCAELİ DÜNYAYA ÖRNEK

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aşı bulunana kadar maske takılmasının önemine yönelik uyarıları dikkat çekiyor. Bu uyarılara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilk günden itibaren  büyük özen gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi ile savaşta en önemli unsur olan tıbbi maske üretimine verdiği değer tıp uzmanları tarafından takdir ve teşekkürle karşılanıyor. ABD gibi bir çok ülkede insanların maske bulmakta sıkıntı çektiği günlerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu önemli sağlık hamlesi dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilisim