GNSS sistemlerine ve 3B tasarım modellerine dayalı makinaları doğru bir şekilde konumlandırmak için kullanılan makina kontrolü birçok avantaj sunuyor.

Makine kontrol sistemleri, farklı şantiye iş akışlarını kolaylaştırmak ve konumlandırma doğruluğunu geliştirmek için Gerçek Zamanlı Kinematik (RTK) kullanır.

Bunlar finişerler, greyderler, ekskavatörler, toprak ve asfalt kompaktörleri, kesiciler, orman makineleri, traktörler ve freze makineleri gibi çeşitli makinalar için kullanılabilir. Makina kontrol sistemleri operatöre yardım eder, verimliliği ve güvenliği arttırır.

Makinenin mevcut konumu belirlenir ve ardından istenen tasarım yüzeyine sahip konumla karşılaştırılır. Aradaki fark operatöre gösterilir, kullanıcı gerekli tasarımı oluşturmak için neyin gerekli olduğunu kolayca belirleyebilir. Örneğin; operatör için bıçağın konumuna ilişkin görsel bir rehber sağlayabilir veya makinanın hidroliğini öğreterek bıçağı otomatik olarak hareket ettirebilir.

Makine kontrolü iş kalitesini arttırırken, makinaların tam kontrolde olmalarını ve çarpışmamalarını sağlayarak işyeri güvenliğini de arttırır. Yeniden işleme gereksinimini azaltır - her şey tek seferde doğru yapılır. Makine kontrolü, işi daha hassas kılar. Örneğin; akıllı tarımda daha az israf, tohumların, gübrelerin ve böcek ilaçlarının en iyi şekilde kullanılması anlamına gelir.

Makine kontrol uygulamalarında SATEL

Dünya çapında makina kontrolünde kullanılan SATEL'in radyo teknolojisi kritik görev operasyonları için mükemmel çözüm sunuyor. SATEL radyo teknolojisi bağımsız bir ağ olduğu için sınırlı kapsamı olan veya hiç kapsamı olmayan bölgelerde bile kullanılabilirliyor.

Türkiye distribütörlüğünü BİLKO’nun üstlendiği, gerçekleştirdiği sayısız projelerle radyo haberleşme sistem hizmetleri veren SATEL, yüksek kalitede ürünleri ve anahtar teslim mühendislik hizmetleriyle makina kontrol çözümleri sunuyor.

Editör: TE Bilisim