Fiziki donanımı ve tecrübeli eğitimcileri ile eğitim hizmetleri veren Bilgi Evlerinde okuyan öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden deneme sınavına girdiler.

Öğrencilerin kazanımlarını ölçmek ve bilgileri pekiştirerek tatlı bir rekabet ortamı yaratmak amacıyla yıl içerisinde belirli aralıklarla düzenlenecek olan deneme sınavlarına katılan öğrenciler eğitim hayatları boyunca karşılaşacakları sınav heyecanlarını bu sayede bir nebze de olsa yenme fırsatı bulacaklar. 2. sınıflardan başlayarak 8. sınıflarında dahil olduğu deneme sınavlarında bilgi birikimleri ölçülen öğrenciler için hazırlanan ders destek programları şekillenecek ve Bilgi Evi öğretmenlerinin sınav değerlendirmesi sonucunda, öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda özel ders programları belirlenecek. Böylelikle öğrenciler geleceğe daha kararlı ve emin bir şekilde hazırlanacaklar. 

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI

Çayırova Belediyesi Gençlik Merkezlerinde açılan ve tamamen ücretsiz olarak hizmet veren üniversite hazırlık kursları, profesyonel öğretmen kadrosu, kitap ve test gibi materyal desteğiyle 12. sınıf ve mezun öğrencileri de geleceğe hazırlıyor. Haftalık ders programları doğrultusunda branş öğretmenlerinden ders ve etüt eğitimleri alan öğrenciler bu eğitimleri uygulamalı olarak test çözme teknikleri ile destekliyorlar. Bu kapsamda hafta sonu deneme sınavına katılan 141 öğrenci Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Tarih derslerinde kendilerini, bilgi ve birikimlerini gözden geçirme imkanı buldular. Düzenli olarak gerçekleştirilecek deneme sınavları ile kendilerini ölçme fırsatı bulan öğrenciler, sonuçları da öğretmenlerin danışmanlığında birebir değerlendirebilecekler. 

Editör: TE Bilisim