Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca’da 80 milyon TL’yi aşan altyapı projesini sürdürüyor. İlçeye büyük rahatlık sağlayacak projeye devam eden Büyükşehir ekipleri, altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda ise yoğun tempoyla üstyapı çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Darıca Aşıroğlu Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren ekipler asfalt ve kaldırım çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planlıyor.

9000 METREKARE GRANİT KAPLAMA

2200 metre uzunluğu ve 15 metre genişliğiyle bölgenin önemli güzergahlarından biri olan Aşıroğlu Caddesi’nin 1700 metrelik kısmında 9 bin ton plentmiks temel ve 4 bin 500 ton binder asfalt tabakası tamamlandı. Tretuvar imalatları devam eden iş kapsamında 900 metreküp beton, 3000 metre granit bordür ve yaklaşık 9000 metrekare granit kaplama kullanılacak.

3 EKİPLE YOĞUN MESAİ YAPILDI

Aşıroğlu Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarına İSU tarafından 3 ekip ile devam edilerek tamamlanmıştı. İSU Genel Müdürlüğü proje kapsamında Darıca ilçesine bağlı Bağlarbaşı, Bayramoğlu, Pirireis, Nene Hatun, Cami, Fevzi Çakmak, Emek, Kazım Karabekir, Sırasöğütler ve Osmangazi olmak üzere 10 mahallede; Gebze ilçesinde ise Beylikbağı ve Eskihisar mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda yetersiz kalan altyapı hatlarını tamamen yenilenecek.

TOPLAM 57 KM HAT YAPILACAK

Ayrıca,15 bin metreküp kapasiteli içmesuyu deposu, 1 adet içmesuyu terfi merkezi, 19 kilometre uzunluğunda yağmursuyu hattı ve dere ıslahı, 27 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 11 kilometre uzunluğunda içmesuyu hattı olmak üzere toplam 57 kilometre uzunluğunda altyapı hattı, 1850 adet abone ve 2000 adet kanalizasyon parsel bağlantısı ile hat üzerinde sanat yapıları inşa edilecek.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK

Altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, projelere yeni bir anlayışla yaklaştıklarını vurgulamıştı. Büyükşehir ve İSU’nun koordineli çalıştığını belirten Başkan Büyükakın, altyapı ve üstyapı çalışmalarının aynı birim tarafından yapılacağını ifade etmişti. Bu yeni yaklaşımla projeler tek elden tamamlanıyor.

Editör: TE Bilisim