Dadaşlar için gurur kaynadığı olan tesisin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.
Darıca Erzurumlular Derneği, yeni inşa edilen kompleksi için 1’nci tabliye beton atma töreni düzenledi. Programa, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya,, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, KEDFE 2.Dönem Başkanı Muhammet Şık, mahalle muhtarları, dernek başkanları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş, ticaret ve eğitim dünyasından çok sayıda tanınan davetli katıldı. 


AKPUNAR: GURURLUYUZ
Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Yusuf Akpunar, “Güzel bir tesisi derneğimize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Desteklerini esirgemeyerek katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim tek hedefimiz ilçemizdeki  hemşehrilerimize fayda sağlamak ve onları iyi bir şekilde temsil etmek. Programa teşrif ederek bizleri onurlandıran protokole teşekkür ediyorum” dedi.


DURSUN: PROJEYE SAHİP ÇIKALIM
KEDFE Başkanı Tekin Dursun yaptığı açıklamada, “Elini taşın altına koyan Yusuf başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı bir iş yaptılar. Darıcanın yarınlarına güzel sohbetler yapılacak bir yer olsun. Darıcalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tabela Erzurum’un ama içindekiler Darıca’nın güvencesidir. Yusuf başkanımız gövdesini taşın altına koydu. Biz de elimizden gelen desteği vererek bir tuğla da sen koy anlayışıyla derneğimize yanında olacağız. Hep beraber daha güçlü olacağız. Bu projeye hep beraber sahip çıkalım”dedi.


BÜYÜKGÖZ: 81 VİLAYETTEN VATANDAŞ BURADA ÇAY İÇECEK
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise yaptığı konuşmada, “Rabbim niyetleri hayır eylesin. Bu güzel tesise, tabelaya bakmaksızın, 81 vilayetten her insanın yolu düşecektir ve çayını içecektir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” derken, Başkan Büyükgöz ülke gündemi ile ilgili de çarpıcı mesajlar vererek, “Muhtıra bahane, hedef kanal İstanbul. Büyük oyunları görmeden yarınlara başlayamayız. Memleket meselesi ise tüm siyasi kaygıları yarına bırakmalıyız. Mandacılar tarih boyunca olmuştur. Birliğimizi dirliğimizi uyanık tutacağız” şeklinde konuştu.


BIYIK: ERZURUMLU VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise bir hayalin gerçekleştiğini kaydederek, “Darıca’da Erzurumluların hayal ettiği bir proje gerçekleşiyor.  Bu kompleksin Erzurumlular için ne kadar ehemmiyet arz ettiğini çok iyi biliyorum. Şehrimizin birliğine katkı sunacağına eminim. 12 yıldır derneğin içinden biri olarak, Sıddık başkan derneği önemli bir noktaya getirdi. Yusuf başkana kısmet oldu. Bir tuğla koyan kim varsa Allah razı olsun. Darıca Belediyesi olarak Erzurumlu vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
ÇAKMAK: DADAŞLAR’I GIPTA İLE TAKİP EDİYORUM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ise,”Şahsen Erzurumlu, Dadaş kardeşlerimi gıpta ile takip ediyorum. Örneksiniz. Tebrik ediyorum, taktir ediyorum. Sessiz sedasız önemli hizmetler yapıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim aramızda kaynaşmayı arttırsın. Ramazan hepimiz için mübarek olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim