Sanki belediyesi, belediyeleri yokmuşcasına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin görmezden gelindiği ama mevcut iktidardan önce İzmir Büyükşehir Belediyesinin çadır görüntüleri ile izlediğimiz İzmir depremi tüm Ege bölgesini sallamamış gibi sadece iki ilçe de yani Seferihisar ve Bayraklı ilçelerinde yıkılan iki bina üzerinden tartışılırken ben bugünkü yazımı insanlarla, hayvanlara ayırmak istedim..

Çünkü daha önce bizzat yaşadığım 99 Marmara (Kocaeli/Gölcük) depremi ve öncekiler gibi bu deprem gerçeğini de 'elde tutulan basın ve medya' aracılığı ile bir kez daha göz ardı etme çabası devam ediyordu..

Ve onca beton yığınının altında kalan Buse'nin yönlendirmesi ile hayvan deyip değeri bilinmeyen canlıların, hayvan değil insan bile sayılmayacakların yani 'Ben de insanım' diyenler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz bir deprem gerçeği ardından daha..

Sıkça "Isıracak köpek dişini göstermez" deyip es geçilen ve 'nankör' diye önemsemediğimiz kedi ve köpek, insan olan Buse'yle birlikte bu depremin simgesi olurlarken, dişini göstermez dediğimiz köpeğin, nankör denen kedi ile birlikte hareketinin önemini de bir kez daha gördük..

Ve bugün, "o ısırmaz" denen köpeğin, beton dedikleri kum ve paslı, tel inceliğindeki demir yığınlarının altında kalan insan Buse'nin önerip kedi sesi çıkarmasıyla sonuçlanan sevincin devamı için 'hoşt' denip itilen köpek, nankör denen kedi yani insandan daha insani hayvanların kendisini adam, bulunmaz Hint kumaşı pardon insan sananları ısırması, tırnaklaması da bir o kadar acıtır.

Acıtır... Çünkü insanı unutup dünyanın sadece kendileri için var olduğunu sanıp ellerindeki paranın, iktidarın gücüyle köpek ve kediyi olduğu gibi diğer canlıları yani kendileri gibi insan olanları görmezden gelip işleri düştüğünde kullandıktan sonra hain, terörist, bizden değil denilip, kenara attıklarını sansalarda, yeri geldiğinde görülen dişin, çizen tırnağın acısını hissettiklerinde hatalarını anlarlar ama çoktan iş işten geçmiş olur...

Ve bu yazının anlatmak istediklerinin kime yönelik olduğunu düşünenler ve yaptıkları hatayı anlayanlar şunu bilsinler ki; Kendilerinden daha insani duygulara sahip olan canlılara köpek ve kedi, hain, terörist, gavur diyerek önemsemedikleri, hayvana olduğu gibi kendilerinden daha insan olanlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirmediklerinden dolayı, yeri geldiğinde ısırılarak, tırnaklanarak acı duymaları, adı aslında Ege olan İzmir depremi öncesi Marmara depremini unutanlar değil mi?

Bilmem ama bugün İzmir ile bir kez daha sarsılan ve köpek, kedi denenlerin kendilerinden daha insani duygulara sahip olduğunu anlamayan insan oğlunun şu an yine hem de ailemle aynı bölgede bulunduğum ama Kocaeli, Adapazarı, Yalova, İstanbul başta olma üzere herkesin unuttuğu Marmara depremi gibi unuttuğu o duygularıdır, 'insanım' diyenleri acıtan, tırmalayıp, kanatan hatta öldüren asıl durum..