CHP Derince İlçe örgütünün 9. Olağan kongresi dün Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan Nihat Değer yeniden aday olmazken, başkanlık için il yöneticisi Birkan Koçak ve eski Belediye Meclis Üyesi Serpil Ceylan yarıştı. 233 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre sonucunda 17 yönetim kurulu üyesi ve 52 il delegesi seçildi.

YOĞUN KATILIM

Kongreye; CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız,  Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda, Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız, Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, eski İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, eski Milletvekili Bekir Yurdagül, ve parti örgütü katılım sağladı. Kongrenin divan başkanlığı ise Sertif Gökçe  üstlendi.

SEÇİMİ BİN 261 OYLA KAYBETTİK

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut Başkan Nihat Değer, “Bu salona baktığımız da sadece Derince değil, Türkiye var. Burada işsiz var, emekçi var, EYT var emek dostu, kardeşlik ve özgürlük var. Derince 150 bin nüfuslu, 103 bin seçmeli bir ilçe. Derince’yi 6 dönemdir AKP zihniyeti dönüyor. 4 dönem iç tartışmalar ve az oylarla seçimi kaybettik. 31 Mart seçimlerinde Türkiye’ye örnek olacak çalışmayla adayımızı belirledik. 6 ay öncesinden adayımızı belirdik. Demokratik işleyiş sonrasında bu tablo ortaya çıktı. Seçimleri bin 261 oyla kaybettik. 15 bin seçmen sandık başına gitmedi. İtiraz etmemize rağmen seçim tekrarlanmadı. Tekrarlasa biliyorlardı seçimi kaybedeceklerdi. Oylarımızı yüzde 60 arttırdık.  Seçimi kaybettiğimiz için üzüldük. Böylesine haramilerin olduğu Derince’de böyle mücadele ettik” açıklamasında bulundu.

BAŞARILI SEÇİM KAMPANYASI

İl Başkanı Cengiz Sarıbay yaptığı konuşmada “Derince politikaya başladığım ilk günden beri beni heyecanlandırdı. Derince’nin politik yönü de her zaman ağır basar. Son mahalli seçimlerde top tahtadan döndü. Bir belediye başkanı adayımız Sertif Gökçe ve İlçe Yönetimi Nihat Değer başkanlığında son derece başarılı seçim kampanyası yürüttüler. Bazı hatalar yapmış olabiliriz. Seçim bitmez, biri biter, diğeri başlar. Derince’nin alınabilir olabileceğini hepimiz gördük ve hissettik. Burada 2 adayımızdan birisi değil Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak. Bundan da eminim. Bizim Libya’da ne işimiz var? Mustafa Kemal kendi toprağını korumak için gitti” şeklinde konuştu.

HATIR GÖNÜL İŞLERİ

İzmit Belediyesi’nde işten çıkarmalarla ilgili konuşan Sarıbay, “İzmit Belediyesi’nden son günlerde İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili linç kampanyası başlatılmakta. Bu arkadaşlarımız hatır gönülle işe alınan insanlar. Sözleşmesi sona erdiği zaman ben bunu uzatmadım diyor. Birisi Kandıra Belediye Başkanı’nın eşi, birisi Nevzat Doğan’ın yakınları, eşi, dostu. Bunlar kendi kendine çalıp oynayan görüşler.  Sayın Ellibeş, ‘Köprüyü geçtikten sonra hepsinin maskesi düştü’ diyor. Hangi maske Ellibeş. Sizin adam kayırdığınız, liyakati ciddiye almadığınız ortaya çıktı. Topa girmek istemiyorum ama il başkanı girdiği için giriyorum. 17 senedir iktidarsınız. 17 yılda Türkiye’nin hangi sorununu çözdünüz? Sıfır sorunla başladınız; bugün küs olmadığımız ülke yok. Kanal İstanbul gibi hiç olmayacak, tüm Türkiye’ye zarar verecek gayri nizami olan bir projenin peşinde gündemi değiştirme peşindesiniz. Siz bu ülkeyi yönetemediniz. Başta Derince olmak üzere bütün ilçelerde ve Büyükşehirde CHP iktidar olacak. 1 Mart seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımın şölen havasında seçime gideceklerine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İNSANLARIN ÇEKTİĞİ ÇİLEYİ GÖRÜN

Milletvekili Haydar Akar şu ifadelere yer verdi: “Sayın İlyas Şeker önemli günleri hatırlatma vekilidir. Yaptığı tek iş budur. ‘Fatma Kaplan Hürriyet yanlış yapıyor. Gülümse İzmit sloganı buldu. Ama İzmit ağlıyor. İnsanları işsiz bırakıyor diyor. İlyas Şeker  muhalefet partisi vekili mi? Ey İlyas Şeker, Eğer millet evine ekmek götüremiyorsa Kocaeli’de insanlar intihar ediyorsa bu Recep Tayyip Erdoğan ve senin partin sayendedir. Azcık kitap okursan azcık yandaş olmayan gazete okursan sokağa inersen bu insanların çektiği çileyi görürsün.

BÜYÜKAKIN SADECE KONUŞUYOR

Akar,” Büyükşehir belediye başkanı sadece konuşuyor proje yaptığı yok. Metroyu ulaştırma bakanlığına iletmekle uğraşıyor. İyi yaptı. Kendisi akademisyenken ben söyledim. Körfez ve Kartepe arasında ki metronun da ulaştırma bakanlığına iletilmesi lazım. 9 aydır ne yaptın başkan? 70 milyar dolar özelleştirme yaptığını neden söylemiyorsun? Elektrik dağıtım şirketlerini satıyorsun, kamu taşınmazlarını satıyorsun, bir tane proje yaptın mı söyleyebilir misin? Tahir Büyükakın? Söyleyemesin. Biz köprüye ve yola karşı değiliz. Yolsuzluğa karşıyız.” Dedi

DERİNCE’ NİN GELECEĞİ İÇİN

Ardından kürsüye çıkan Derince İlçe Başkan adayı Birkan Koçak,” “Ekonomide, siyasette, hukukta, adalette, sağlıkta, eğitimde, yaşam alanların yıkım politikalarıyla yeni bir rejim yaratmaya çalışan AKP.  Toplumun ve özellikle kadınların kaç çocuk yapacağına, ne içip ne yiyeceklerine, özel yaşam alanlarına müdahaleye, düşünce ve özgürlüğünün olabildiğince baskı yapan partinin adıdır AKP. Açlığa, işsizliğe karşı bu partiye tek karşı gelecek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Devrimci yürek, mutlak inanç ve pazarlıklarla değil ilkeler üzerinden yola çıktık. Derincemizin geleceğine söz sahibi olmak için yola çıktı. Belediyeleri alarak dünyaya bir umut Türküsü söyledik. Derimcemize yeni umut türküleri yazmaya geliyoruz” dedi.

“BİRİLERİNİN EMRİ İLE Mİ ORTAYA ÇIKTINIZ?”

“Hiçbir pazarlığa girmedik” diyen Koçak, “4 günde aday olan arkadaşımıza sormak istiyoruz. Birilerinin emri ile mi ortaya çıktınız. Sorunun parçası olanlar sorunun çözümü olamaz. Bize soruyorlardı yola çıkarken; neye güvenerek yola çıkıyorsunuz? Pir Sultanlar neye güvendiyse biz onan güveniyoruz. Bedel ödemeyi göze alacak; bizi biz yapan değerlere sahip çıkacak bir örgüt olmak için geliyoruz. Tek bir grupla, hiçbir pazarlığa girmedik. Pazarlık masaları yerine ilkesel adımların doğru olduğu bir yola girdik. Birkan Koçak çok dik bir adam diyorlar. Çıkar birlikteliği yapanların, geleneklerimizi yok sayanların, olmayanları olmuş gibi anlatanların karşısında dik durduk, yarın da dik duracağız” dedi

RANT ARAYIŞI İÇİNDE

Birkan Çolak’ın arından Serpil Ceylan söz aldı. Ceylan konuşmasında, “Öncelikle ilçe başkanı olmam konusunda beni cesaretlendiren mahallelerdeki delege arkadaşlarıma, parti büyüklerime ve partililerime çok teşekkür ediyorum. Seçildiğim takdirde Derince’de görev yapan ilk kadın ilçe başkanı olacağım. Son yıllarda ülkemiz ve Kentlerimiz AKP yönetimlerinin elinde partizanca rant arayışı içerisinde “Kanal İstanbul” gibi dayatma Projelerle, plansız, programsız, insanı yok sayan, kendinden olmayanı dışlayan  bir anlayışla yönetiliyor. Elbette içinde bulunduğumuz durum, Bu ülkede ve Derince’de yaşayan bizleri ve çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkiliyor.” dedi.

 DERİNCE’ Yİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Ben Serpil Ceylan diyerek sözlerine devam eden Ceylan, “20 yıl İzmit Büyükşehir Belediyesinde Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak bürokratik kademede çalıştım. Son 10 yıldır ise seçildiğim Derince Belediye Meclis üyeliği görevimi severek sürdürüyorum. AKP’li belediye yönetimlerinin, partizan projelerinde kenti ve insanı değil seçmeni odak alan vizyonsuz yönetimlerinin en yakın şahidiyim. Özgürlüklerimize müdahale edilmeyen, katılımcı bir demokraside, insan onura yakışır bir yaşam oluşturmak için bu kentin ve insanların sorunlarını tespit edip çözümüne yönelik projeler üretmek için kadın ve gençlere yönelik projeler, çalışmalar yapmak için bugün Derince’yi değiştirmek ve hak ettiği yere taşımak için Derince ilçe Başkanlığı’na aday oldum.” İfadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından seçime geçildi.

BİRKAN KOÇAK YÖNETİMİ

ASİL

Ayfer Abal ,Yavuz Akbulut ,Gündüz Başer  ,Kardelen Beytaş ,Fatih Bükülmez ,Özlem Duruk  ,Yasin Dündar ,Halife Karabulut ,Süleyman Karadaş ,B. Kutay Karahasan ,Binnaz Kılavuz ,Aziz Özcan ,Neslihan Sarıkaya ,Elvan Sarım  ,Serap Tanyıldız ,Caner Yeni

İL KONGRE DELEGESİ ADAYLARI

Ali Akagündüz ,Yavuz Akbulut  ,Kenan Akın ,Yeşim Akpınar ,Tamer Aktaş ,Mahmut Aydın ,Ferhat Başer ,Ramazan Bayer ,Atasoy Bilgin ,Hakkı Çakmak ,Yaşar Çelik  ,Ruhi Çelik ,Mustafa Çelikkol ,Zülfü Çelik  ,İsmail Dede ,İbrahim Değirmenci ,Ali Demir ,Levent Demir ,Yücel Dündar ,Asuman Ekerer ,Erdal Erdoğan ,Hüseyin Erenler  ,Sertif Gökçe  ,Ali Görer ,Menekşe Görgülü ,Daimi Gümüş  ,Orhan Güzel ,Cemal Güzel ,Ali Haymanalı ,O. Nuri Karahasan ,Osman Karakaş ,Mehmet Karakaş ,Zeki Karakaş ,Şaziye Kaya ,Ali Kaya ,Şadi Kaya ,Songül Kaya ,Birkan Koçak ,Ali Mitingoğulları ,Enver Oyardı ,Hikmet Öktem ,Şevket Öktem ,Mehmet Özdemir ,Özgür Özden ,Hakan Savaş ,Ziya Saygı  ,Çetin Someren  ,Hanifi Şahin ,Nevzat Şenoldu ,Süleyman Tanyıldız  ,Orkun Utkubaş  ,Yaşar Uzun

SERPİL CEYLAN’IN YÖNETİMİ

Tarık Apaydın, Anıl Aydemir Ertürk, Yaşar Baş, Ali Bektaş, Hurşit Berk, Deniz Boztepe, Celalettin Çalık, Kenan Çiçek, Kemal Demir, Ömer Genç, Şahverdi Karateke, Bilgin Koçak, Erdal Naz, Buket Sönmez, Merve Tüysüz, Bilgesu Yenidünya,

İL DELEGELERİ

Yüksel Akbal, Tamer Aktaş, Melahat Alkan, Ayşegül Atar, Turan Atmaca, Süleyman Aydın, Münevver Baş, Ramazan Bayer, İbrahim Bayrak., İbrahim Bingöl, Nadir Birok, Hasret Boztepe, Dudu Ceviz, Serpil Ceylan, Halil Çalık, Hasan Çelik, Süleyman Çiçek, Zülfükar Bağhan, Nihat Değer, Saffet Deniz, Bekir Dursun, Mine Ertunç, Yaşar Eryıldırım, Nagihan Güray, Sertif Gökçe, Hülya Gül, Şeref Günaydın, Ali Günerhan, Nurhan İlter, Osman Suat Kalyoncu, Nusret Karadeniz, Ali Kaya, Songül Kaya, Davut KAya, Sırma Kaya, Reşat Keçeci, Aysun Kılıçdaroğlu, Veysi Minarlı, Alişan Naz, Özkan Oğuz, Hasan Onay, Kemal Özdemir, Resul Sılacı, Murat Sirmen, Kerim Şenses, Oktay Şimşek, Halit Taşrıçukur, Adnan Tok, Selvi Semra Turcan, Cemil Yılmaz, Tuncay Yoluoğlu, Ali Rıza Yurtbak, 

Editör: TE Bilisim