31 Mart seçimlerinde vatandaşların teveccühü ile göreve başlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde ilçeyi hizmetlerle dolu beş yıl bekliyor. Millet Bahçesi'nden Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampına, Tahtalı Göleti Doğa Park'tan Millet Kıraathanesi'ne kadar toplam 41 proje ile Derince, bu dönem Kocaeli'nin yükselen yıldızı olmaya aday

Milletin Stadı Millet Bahçesi Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdeler arasında yer alan Millet Bahçeleri projesi, Derince’de hayat buluyor. Kentlerdeki eski statların Millet Bahçesine dönüştürülmesi kararının ardından İsmetpaşa Stadı da başta Derinceliler olmak üzere, tüm Kocaeli’nin nefes alabileceği bir alan olarak değerlendirilecek. Bu kapsamda İsmetpaşa Stadyumu’ndan boşalan 120 bin metrekarelik alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içerisinde Millet Bahçesi konseptine uygun olarak düzenlenecek. Türkiye genelinde kentlerimiz nefes alsın diye ortaya konulan projelerden biri olan Millet Bahçesi’nin içerisinde farklı yaş gurupları için yaşam alanları ve ihtiyaç olan diğer donatılar yer alacak.

Kocaeli’nin En Modern Diş Hastanesi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, geçmişte Askeri Hastane olarak hizmet veren 140 dönümlük araziyi çok amaçlı olarak halkın hizmetine sunacak. Derince için büyük önem taşıyan bölgedeki arazinin 40 bin metrekarelik kısmına Kocaeli’nin en modern Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi yapılacak. Sağlık Bakanlığına tahsisi gerçekleştiren arazi ile ayrıca Yanık Merkezi yeni binasına kavuşacak. Bu projelerle bölge adeta bir sağlık kampüsüne dönüşecek. Ayrıca Askeri Hastane bölgesindeki kalan alanda yapılacak kamu hizmet binaları ile vatandaşların kamu hizmetlerinden daha kolay ve etkin bir şekilde faydalanmaları sağlanacak. Bölgede yapılacak çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları sonucu Derince yeni bir Kent Meydanı’na kavuşmuş olacak.

Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı

Yenikent Mahallesi’nde yer alan ve KEV Tesisleri olarak bilinen alan da Derince ve Kocaeli gençliğine kazandırılıyor. Derince Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı çalışmalarla 50 bin metrekarelik bu alanda Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı kurulacak. Sadece Kocaeli’nin değil aynı zamanda bölgenin de en donanımlı merkezleri arasında yer alacak proje alanında, takım ve bireysel sporlar için açık ve kapalı çok amaçlı spor salonları, kondisyon salonu, kapalı yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, sporcu sağlığı merkezi, test analiz merkezi ve koşu parkuru yer alacak. Bu proje sayesinde Gençlik ve Sporcu Eğitim Kampı, Türkiye genelinde örnek bir tesis haline dönüşecek.

Tahtalı’ya Doğa Park Geliyor

Gerek doğal güzelliği, gerekse manzarası ile adeta saklı bir cenneti andıran Tahtalı Göleti, yeni dönemde çok özel bir projenin merkezi olmaya aday. Başkan Aygün’ün hizmete sunacağı projeyle Tahtalı Göleti kıyısında Mutlu Köy Yaşam Merkezi olarak bilinen alanın öncelikle engelli ve emekli vatandaşlarımızın kullanımına sunulması için yeni bir düzenleme yapılacak. Proje içerisinde doğal yapıya uygun sosyal donatılar ve yaşam alanları, sosyal tesis, hobi bahçeleri, çocuk ve genç oyun grupları gibi unsurlar yer alacak.

Millet Kıraathanesi Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiği “Millet Kıraathanesi” projesi Derince’de hizmete sunuluyor. Kitap kültürünü yaygınlaştırmak ve okumayı teşvik etmek amacıyla başlatılan proje ile Derinceliler Millet Kıraathanesine kavuşacak. Deniz Mahallesi’nde yer alan Tarihi Gar Binası, yapılan tadilat çalışmalarının ardından kısa bir süre sonra hizmete açılacak. İki kattan oluşan Millet Kıraathanesi’nde 4 bin 500 kitaplık bir kütüphane bulunacak. Sessiz, sakin ortamı ile kitapseverlerin uğrak noktası olacak Millet Kıraathanesi ile vatandaşlar çaylarını yudumlayarak kitap okumanın keyfini yaşayacak.

GEZ/GÖR/BİL ve ALO Vefa Hattı

Gönül belediyeciliğini hizmet belediyeciliği ile pekiştirecek olan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bu dönem kültürel ve sosyal projelere de önem veriyor. Bu kapsamda hayata geçen Gez/Gör/Bil projesi ile Derince’de ikamet eden emekli ve vakti müsait ailelerin, ülkemizin tarihi, doğal, kültürel ve manevi güzelliklerini yerinde görmesi için organizasyonlar düzenlenecek. Yaz ve kış dönemlerinde periyodik olarak gerçekleşecek bu geziler kar amacı güdülmeden yapılacak. Alo Vefa Hattı projesi ile yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere, evde genel temizlik, kuaför, berber, hastaneye ulaşım, su ve elektrik arızlarının giderilmesi gibi bir çok alanda yardım edilecek. Bunun yanında yine yaşlı vatandaşlarımızın bireysel olarak yürütemeyeceği çarşı, pazar alışverişleri, fatura ödemeleri gibi konularda kendilerine destek olunacak.

Birbirinden Özel 41 Proje

Derince’yi hizmetlerle dolu beş yılın beklediği projeler kuşkusuz bunlarla sınırlı değil. Bu projelerin yanı sıra önümüzdeki süreçte hayata geçecek olan Çenesuyu Battı-Çıktı Projesi, Körfez-Derince-İzmit-Kartepe Metro Hattı, Derince Limanı-D-100-TEM Bağlantı Yolu ve Kavşak Projesi, Derince Yüksekokul Projesi, Kentsel Yenileme, Kaşkaldere Kavşak ve Alt Geçiti, Yavuz Sultan ve İbni Sina Mahalleleri D-100 Bağlantı Köprüsü, Modern Küçük Sanayi Sitesi, Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı, Çenedağ Doğa Parkı, Aqua Park, Çocuk Kültür Merkezi ve Aile Yaşam Merkezi, Spor Kulüpleri ve Gençlik Merkezi, Mahalle ve Köy Konakları, Hayır Çarşısı, Anadolu Kültürleri Merkezi, Cımbızdere Mesire Alanı, Engelsiz Ulaşım Aracı, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Çenesuyu Tanzim Satış Mağazası, Sevgi Mağazası, Balıkçı İskelesi, Akıllı ve Kapalı Otobüs Durakları, Yeraltı Çöp Konteynırları, Tarımsal Kalkınmaya Destek Projesi, Yeni Sosyal Yaşam Alanları, 1071 Kongre ve Kültür Merkezi, Yenikent Kapalı Pazar Alanı, Yenikent Kültür Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Camii, Dumlupınar Spor ve Rekreasyon Alanı projeleri de tamamlanarak Derincelilerin hizmete sunulacak.

Editör: TE Bilisim