D-100 ve otoban kenarındaki 50 bin insanın toplu bir katliama uğradığını dile getiren Bilikli, ilçenin mülkü amirlerinin yaşanan tabloya sessiz kalmasını kabul edemediklerini dile getirdi.

DENETİM YAPILMIYOR

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e de tepki gösteren Bilikli, “Şu manzaraya isyan etmeyen biri bu ilçenin belediye başkanı olamaz. Makamında ağırladığı sanayiciye şu manzara için rest çekemeyen kim varsa yazıklar olsun. Fabrikaları Şayir kurmadı, ancak partisi Dilovası'nı fabrikalarla bir kanser hapishanesine çevirdi. Fabrikaların filtreleme ve diğer yasal gereklilikleri yerine getirmediği, belediyenin bu konuda denetim yapmadığı aşikar. Maalesef Şayir bu yükün altında kalmıştır” dedi.

ŞAYİR’İ KINADI

Muhalefet olarak her konuda yerel idarelere destek olmaya hazır olduklarını dile getiren Erkan Bilikli, “Belediye başkanı Hamza Şayir kolları sıvayıp bir taşı taş üstüne koysun, diğer taşı koymak da bizim boynumuzun borcu olsun. Eleştirilerimizi Hamza Şayir tökezlesin diye değil, kendisini çalıştırmak için yapıyoruz. Eğer hesap sormazsak 5 sene boyunca yan gelip yatması oldukça muhtemeldir. Mevcut halde Hükümeti ve Dilovası Belediye Başkanını ilçeyi hava kirliliğine karşı duyarsız kalmaları dolayısıyla kınıyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim