Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Tavşancıl Sahi Restorant'ta düzenlediği basın toplantısında birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirterek, "Dilovası'nda Bu dönem özellikle eğitime çok önem veriyoruz" dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Tavşancıl Sahi Restorant'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dilovası ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Şayir şunları söyledi:

Göreve başladığımız günden itibaren bayrağı daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Halk merkezli, halkımıza odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Biz bir şey yaparken birilerine yaranmak için, bir daha seçilmek için yapmıyoruz. Allah rızası için yapıyoruz. Her zaman sizin yanınızda olacağız diye insanlarımıza söz verdik. 

Son dönemde köylerimizde halk meclislerimizi gerçekleştirdik. Şu ana kadar 4 köyümüzde halk meclisimizi gerçekleştirdik. Halkımızın taleplerini bire bir yerinde aldık. Zaten anında seri bir şekilde çözüm odaklı çalışıyoruz. 

BİRİMLERDE FAZLA YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPMADIK

Geldiğimiz günden beri mevcut ekibe yer fazla değişikliği yapmadık. Bir iki kişi dışında ekimizi güçlendirmek adına takviye oldu. Öbür türlü de genel olarak ekipten memnunuz. Bir kaç kişinin yer değişikliğinde ise liyakatlı, ehliyetli, işine uygun kişiler oldu. Hassasiyetlere dikkat ederek, herkesi asli görevine uygun getirip daha sonra yeteneklerine uygun tekrar birimlerine almaya başladık. 

EĞİTİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

Bu dönem özellikle eğitime çok önem veriyoruz. Bana göre belediyeler eğitimin içinde olmalı. Çünkü burda halk var, millet var. Belediye başkanı sürekli halkın içinde olduğu zaman, sorunlara hızlı odaklanması için Milli Eğitimle sürekli işbirliği halinde olmalı. Özellikle bölgemizde inovasyon ve teknoloji merkezi kurmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocuklarımıza kodlama sistemi, yapay zeka konularında destek vermeye başladık. Montesörlü sınıflar açmaya başladık. Ana okulu projeleri başladı. Bu alanda Dilovamız'a bir ana okulu kazandırıldı. Tabi bu hayırseverler sayesinde oluyor. LG firmasıyla bir zeka sınıfı kurduk Köseler köyümüzde. Pilot olarak bu tür yerler başladı. Pilot bölgeleri aldığımız verime göre de yayacağız inşallah ve şu anda aldığımız tepkiler de çok güzel.

OKULLARA ÜCRETSİZ SERVİSLER BAŞLATTIK

Yaz okullarımıza başladık çok da iyi oldu. Binlerce genç kardeşimizle buluştuk, onların sevincini görünce bir anda çocukluk günlerime gittim. Onlar bizden daha şanslılar. Belli bir dönem sonra onlar da bizi yaptıklarımızla hatırlayacak. Görevimiz icabı eğitime çok önem veriyoruz. İnşallah bunun meyvelerini de ileriki yıllarda alacağız. Allah bizi utandırmasın.

Biz Cuma günü mazbatayı aldık, Pazartesi günü herkese sürpriz bir şekilde ücretsiz servisler başlattık. Elimizdeki 7-8 aracımızı hemen okul servisi olarak başlattık. Bundan halkımız da çok memnun kaldı. 

DİLOVASI'NA 100 DÖNÜM MESİRE ALANI

Dilovası'nda sosyal donatı alanlarını çoğaltacağız. Burada size mesire alanı müjdesi verebilirim. Sakarya'daki Orman Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz sonucu makilik ve çalılık olan yerleri halkımızın faydalanması için mesire alanına çevireceğiz. 

Orhangazi Mezarlığı'nın altındaki vadiye teraslı piknik alanları oluşturacağız. Yukarıda Mimar Sinan mahallesinin üstlerindeki çalılıkları mesire alanlarına çevireceğiz. 

KÖMÜRCÜLER OSB VE TAŞ OCAKLARI 

Kömürcüler OSB ile çalışmalar devam ediyor. Bizim çalışma sürecimiz içerisinde orası kalkacak. Zaten çalışmalar başladı. Yer belirlemeleri de kesinleşmiş gibi. Bir iki sene içerisinde taşınacaklar. 

Taş ocaklarını da halkımız istemiyor. Halkın istemediğini biz de istemeyiz.

BORÇLAR ÇEKİRDEK

Borçları maaşınız ve toplam borcunuz olarak endeksleyin. Bugün ben size desem ki 10 milyon borç var. 10 milyon borcu bireysel olarak söylemek farklı, kurum olarak söylemek farklı. Bizden önceki borçlar kurum olarak ciddi rakamlar değil. Yapacağınız en ufak bir hamle ile siz o borcu rahatlıkla kapatabilirsiniz. Borçlar bizim için çekirdek. Bizim yıllardır şirket yönetim tecrübemiz var. Onlar borç değil. Gelirlere baktığınız zaman rutin şeyler zaten. Dolayısıyla bizim borcumuz yok minvalde öyle söyleyeyim. Geçmişten biriken ufak tefek borçlar olabilir. Belediyemizin kuruluşundan beri SGK borcu var. O da zaten her belediyenin SGK borcu var. Diğer borçlar da borç değil. Onlar çekirdek. 

Bizim amacımız herhangi bir arsa satışı yapmadan kendi imkanlarımızla borçları kapatmak. Dolayısıyla borcumuz yok diyebiliriz.

DİLOVASI İL OLMALI

Dilovası il olmalı. Stratejik olarak, konum olarak baktığınız zaman Kocaeli'de 16 OSB var ve bunun 6'sı Dilovası'nda. Bir yerin il olması nüfusla alakalı değildir. Burada sanayi var. İhracatımızın büyük kısmı Dilovasın'daki limanlardan yapılıyor. Limanlarımız var. Osmangazi Köprüsü burada. İstihdamın olduğu bölge burası. Nüfusumuz 50 bin ama gündüz nüfusumuz 300 binlerde.