Kuruculuğunu Servet Çambol İlkokulu sınıf Öğretmeni Funda Yalçınkaya ve Barış İlkokulu özel eğitim öğretmeni Birsen Önal Üzer’in yaptığı “Hayal Adası Projesi” öğrencileri kendi hazırladıkları ve içerisine duygu  ve düşüncelerini yazdıkları kutlama kartlarını sağlık çalışanlarımıza verdiler .

Eğitimcilerin katılım sağlayıp katkıda bulunduğu bir topluluk olan eTwinning, okullar arası ortaklıklar kurulmasına çerçevesinde  sınıf Öğretmeni Funda Yalçınkaya ve Barış İlkokulu özel eğitim öğretmeni Birsen Önal Üzer’in yaptığı “Hayal Adası Projesi”  hazırlayan Öğrenciler başta Farabi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa güneş olmak üzere hastanenin başhekim yardımcıları ile diğer doktorları ziyaret ettiler.

ÖĞRENCİLERDEN KUTLAMA KARTI

Geçtiğimiz hafta içerisinde proje çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde Farabi hastanesinin başhekim ,başhekim yardımcılarına  ve doktorlara  öğrenciler 14 Mart tıp bayramı dolaysısı ile kendilerinin  hazırladıkları kutlama kartlarını taktim ettiler

BAŞHEKİM GÜNEŞ’TEN TEŞEKKÜR

Funda Yalçınkaya başkanlığındaki Darıca Servet Çambol İlkokulu Öğrencilerinin gerçekleştirdikleri ziyaretten son derece memnun kaldıklarını belirten Farabi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Güneş “ Pandemi süresi içerisinde sağlık çalışanlarımızın nasıl büyük fedakarlık yaptıklarını tüm kamuoyu görüyor, bu çerçevede bizi unutmayan Darıca Servet Çambol ilkokulu öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz, bundan daha güzel bir hediye olamazdı, Öğretmenleri Funda Yalçınkaya’nın şahsında tüm okulumuza ve milli Eğitim Camiamıza teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN HASTANE YÖNERİMİNE ÖZEL KUTLAMA KARTI

Başhekim Güneş’ten sonra Hastanenin başhekim yardımcıları ve diğer doktorlarını da ziyeret eden öğrenciler kendilerinin hazırladıkları kutlama kartlarını sağlık çalışanlarına teslim ettiler, Öğrencilerin bu davranışlarından son derece memnun kaldıklarını söyleyen Hastane personelinin son derece duygusal dakikalar geçirdikleri gözlendi.

eTwinning nedir? eTwinning EBA giriş nasıl yapılır.?

Eğitimcilerin katılım sağlayıp katkıda bulunduğu bir topluluk olan eTwinning, okullar arası ortaklıklar kurulmasına destek sağlamaktadır. Yurt dışında varlığını sürdüren bu platform üzerinde yaklaşık 600 bin eğitimci bulunmakta ve katkılarını sunmaktadır.

EBA üzerinden ülkemizde varlığını sürdüren eTwinning, öğretmenlerin giriş yaparak faaliyette bulunduğu alanlar arasında yer almaktadır. eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Ülkemizde de eğitimcilere pek çok alanda destek sağlamaktadır.

İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

eTwinning Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi sekiz dilde mevcut olan eTwinning Portalının bugün yaklaşık olarak 573.000'den fazla öğretmen üyesi bulunmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturma, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve eTwinning platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 31 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetilmektedir. Ayrıca eTwinning ulusal düzeyde 38 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.

Ülkemiz eTwinning'e 2009 yılında dahil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Ülkemizde 52.000'den fazla okuldan, 129.000'den fazla kullanıcı portala kayıtlıdır ve şu ana kadar 23.000'den fazla projeye katılmışlardır.

Editör: TE Bilisim