(İGFA) - GEBKİM MTAL’in 10. sınıfta eğitim gören 5 kız öğrencisinin kurduğu İLKİM şirketi, bu yıl programa katılan firmalar arasında yapılan elemeleri geçerek yarı finale kaldı. Geleceğin kadın girişimcileri arasına girmeye aday İLKİM şirketindeki öğrenciler; bir ilki gerçekleştirerek B12, C ve D vitaminlerini içeren doğal bir vitamin bandı oluşturmak için Kimya Öğretmenleri M. Salih Alçın’ın desteği ile laboratuvar denemelerine devam ediyorlar. 
 
Genç Başarı Eğitim Vakfı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğiyle yürütülen GençBizz Lise Girişimcilik Projesi, 14-18 yaş grubundaki liseli öğrencilerin rehber öğretmenleri eşliğinde gerçekleştiriliyor. Şirket kurma ve yönetme bilgilerinin aktarılmasının yanı sıra yeni projeler geliştirmek için öğrencilerin cesaretlendirildiği eğitim programı gençlere önemli kazanımlar getiriyor. 
 
Bu kapsamda İLKİM’i kuran GEBKİM MTAL 10. Sınıf öğrencileri; Azra Karaoğlan, Bengisu Gümüşkanat, Berra Yıldırım, Elif Beyza Günaydın ve Zehra Terzi, projenin en başından beri Tasarım Teknolojileri Alan Öğretmeni Yasemin Akyel’in rehberliğinde çalışmalarını gerçekleştiriyor.
 
GEBKİM MTAL öğrencisi ve İLKİM Şirketi’nin CEO’su Bengisu Gümüşkanat, programın sonunda yapılan uluslararası girişimcilik sınavında başarılı olarak, 20 ülkede geçerli Entrepreneurial Skills Pass (ESP) sertifikasını almaya hak kazandı. GEBKİM MTAL şirketi İLKİM'in önümüzdeki günlerde yetki belgesini alarak GençBizz Türkiye finalinde yarışmak için başvuru yapacağı kaydedildi.
 
GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM MTAL’li öğrenci ve öğretmenlerinin başarılarından gururlandıklarını söyledi. Projeye katkı sağlayan öğretmen ve yöneticileri tebrik eden Vakıf Başkanı Aracı, "Eğitimde başarı sürekli ilerlemeyi hedefleyen bir vizyonla gerçekleşiyor. Biz de tüm projelerimizi bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. GEBKİM’li sanayicilerimizin okulumuza olan destekleri çok kıymetli. Öğrencilerimizin devam eden laboratuvar ve prototip çalışmalarında da İLKİM’e desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Kaynak: igf