GTÜ’de 2018-2019 akademik yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. Yoğun bir çalışma sürecinin ardından emeklerinin karşılığı olan diplomalarına kavuşan mezunlar, Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde üst sıralarda yer alan GTÜ’den mezun olmanın heyecanını yaşadılar.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) şenlik alanında düzenlenen törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Başkan V. Yaşar Çakmak, Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nilay Coşgun, Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, İl Müftüsü Yusuf Doğan, sanayici ve iş adamları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törene ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Kocaeli millet vekilleri Lütfü Türkkan ve Emine Zeybek birer mesaj göndererek mezunları tebrik ettiler.

ÖĞRENCİLER ADINA KONUŞTU…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, mezunların kortej yürüyüşüyle devam etti. Daha sonra Gebze Teknik Üniversitesi İşletme bölümü birincisi Sümeyye Çiçek Vural, mezunlar adına bir konuşma yaptı. Mezunlar olarak emek verip çabalayarak, dürüst, ahlaklı ve saygılı insanlar olarak GTÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade eden Vural şöyle konuştu: “Büyük bir heyecanla ve hayallerle başladığımız üniversite maceramızın bugün sonuna gelmiş bulunmaktayız. Derslerimiz, sınavlarımız, arkadaşlarımızla geçirdiğimiz vakitler, acısıyla tatlısıyla tüm yaşanmışlıklarımız bizim için artık değerli birer hatıra olarak yerini aldı. Geriye dönüp de burada geçirdiğimiz yıllara baktığımızda hem kendimizin hem de okulumuzun büyük bir değişim ve gelişim sürecinden geçtiğimizi görebiliyoruz. Girişimci ve yenilikçi bir vizyona sahip olan Gebze Teknik Üniversitesi, Dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek kendini günden güne ilerleten, her zaman daha iyisi olmanın yollarını arayan bir üniversite iken biz öğrencilerini de bu yönde yetiştirmektedir. Verdiği kaliteli eğitim, üniversite içinde ve dışında sunduğu geniş imkanlar, öğrencilerle yakından ilgilenen akademik kadrosu sayesinde bilgili, kendine güvenen, kendi alanındaki gelişmelerden haberdar gençler olarak mezun oluyoruz.”

‘GTÜ, BİR ÜNİVERSİTEDEN FAZLASIDIR’

Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, yoğun bir çalışma sürecinden sonra uluslararası arenada rekabet edebilecek mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Akademik kadrosu ve öğrencilerin gayretli çalışmalarıyla üniversitenin elde ettiği başarılara ve Türkiye ile dünyadaki saygın üniversiteler sıralamasındaki önemli yerine işaret eden Aslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Üniversitemizin elde ettiği başarılar göstermektedir ki; Gebze Teknik Üniversitesi, sadece lisans eğitimi veren bir üniversiteden çok daha fazlasıdır. Hem bölgemize hem de ülkemize katma değer üretmek için var gücü ile çalışmaktadır. Bu gücün sürekliliğini sağlayan yegâne unsur da tabii ki öğrencilerimiz, mezunlarımızdır. Sevgili Mezunlarımız, inanıyorum ki sizler, üniversitemizde geçirdiğiniz yıllarda edindiğiniz bilgi ve birikimle Gebze Teknik Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlardaki en dinamik temsilcileri olacaksınız. Üniversitemizde almış olduğunuz ayrıcalıklı eğitim sayesinde; iş hayatınız başladığında farklı olduğunuzu ve her türlü işte fark yarattığınızı göreceksiniz.”

2023 VE 2071 VİZYONLARINI HATIRLATTI

GTÜ öğrencilerinin sorgulayan ve araştırmaktan asla geri durmayan bir eğitim anlayışıyla mezun olduklarını anımsatan Aslan, mezunlara hitaben, “Gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz için iradenizi ve gayretinizi asla kaybetmeyin. En zor şartlarda dahi Umut etmeyi asla unutmayın. Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonlarına ışık tutacak, yön verecek olan bu fikirleriniz bizim için çok değerli, bunu asla unutmayın. İnanıyorum ki tüm bu enerjinizi alçak gönüllü olmayı elden bırakmadan hem bireysel hem toplumsal yaşamda bizlerle paylaşacaksınız.” diye konuştu. Aslan, ayrıca öğrencileri başarılarla donatan GTÜ akademik personeline ve evlatları için özveride bulunan ailelerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

TÜRKİYE’NİN İNCİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, yaptığı konuşmada öğrencilerin güzellik kattığı Gebze ve Kocaeli’nin Türkiye’nin incisi olduğunu belirtti. Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Gebze Teknik Üniversitesi’ni takip ediyorum. Üniversitemiz özverili çalışmalarla Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden biri haline geldi. Akademik başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Değerli mezunlarımız, kendinizi bundan sonra da her alanda geliştirmenizi, üniversiteden arkadaşlarınızla diyaloğunuzu devam ettirmenizi öneririm. Gurur duyacağımız güzel işlere imza atmanız dileklerimle hepinizi tebrik ederim.”

‘GTÜ MEZUNLARI İŞ BULMADA AVANTAJLI’

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, programda yaptığı konuşmada; “Değerli katılımcılar, Gebze Teknik Üniversitemizin akademik mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan ve bu heyecanı sizlerle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gebze Teknik Üniversitesi mezunları diğer üniversitelere göre çok daha kolay iş bulacak bir eğitim alarak buradan yola çıkacaklar. Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka yaptığınız işten keyif almak, onu severek yapmak durumunda olun. Severek yaptığınız işte mutlu olursunuz. Eğer yaptığınız işi severek yapmıyorsanız kendinizi sorgulayın ve farklı bir alana geçmek için düşünün. Başarıyı yakalamak için çalışmak ve heyecan duyarak yapmak durumundayız. Bu yönde bir davranış sergilerseniz önümüzdeki sürçte çalışma hayatında çok daha iyi bir noktaya ulaşacağınıza olan inancım tamdır. Bugün mezun olan bütün öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Onlara katkı sunan akademik kadroya ve değerli ailelerine teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy ve Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, protokol üyeleri ile akademisyenler, dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ile plaketlerini verdiler. Programın son bölümünde GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz tarafından Mezuniyet Yemini ettirilen öğrenciler daha sonra geri sayımın ardından kep attı.

Mezuniyet sevincini arkadaşları, hocaları ve aileleriyle paylaşan GTÜ’lü mezunlar, alanda gönüllerince eğlenip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim