Dilovası’nda kurulu bulunan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bu yıl ilk kez LGS puanıyla öğrenci alacak olan proje okul, mezun olunca kimya sektöründe işi garanti olacak şanslı öğrencilerini bekliyor.

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) Araştırma Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM MTAL hakkında bilgi verdi.
Aracı, İzmit'teki Yelken Kulübü'nde vakıf yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile düzenlediği basın toplantısında, Dilovası’na kazandırdıkları proje okulun bu yıl ilk kez LGS puanıyla öğrenci alacağını ve mezun olacak öğrencilere kimya sektöründe işi garantisi olacağını kaydetti.

EZBERLERİ BOZACAK ÖRNEKLEME
Kimyaya ek olarak Endüstri Otomasyon eğitimleri de verilmeye başlanacak olan okulun ezberleri bozacak örnekleme olacağını ifade eden Aracı, şunları söyledi: “Eğitim gönül işidir ve GEBKİM olarak biz gençlerimizi meslek sahibi yapmak ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için bu işe baş koyduk. Hedefimiz mesleki eğitimde ezberleri bozacak örnek bir model yaratmak."

-"Bir sıfır önde olacaklar"-
Aracı, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde hareket ettiklerini de anlatarak, şunları kaydetti: "Eğitim altyapısı, deneyimli yönetici ve öğretmen kadrosu, sosyal imkanları ve laboratuvarları, staj ve burs olanakları ile her detayı titizlikle planlayıp hayata geçirdik. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih edecek gençlerimiz gerek mesleki donanımları gerek kişisel gelişimleri ile hayata bir sıfır önde atılacaklar."

İŞ GARANTİSİ
Aracı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okulumuzda kurulacak Ar-Ge ve Pilot Üretim Tesisinde mikro düzeyde üretim yapma ve deneyim kazanma şansını yakalayacaklar. GEBKİM OSB, her biri sektörünün en büyüğü firmalara ev sahipliği yapıyor. Kocaeli’nin ilk ve tek kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’in yanı sıra Kocaeli genelindeki kimya ekosisteminde iş bulmakta zorlanmayacaklar. (Mezun olduktan sonra iş bulabilecek miyim) diye düşünmeyecekler."

120 ÖĞRENCİ ALINACAK
7 milyon lira harcanarak yaptırılan ve desteklenen lise, proje okul olarak 2019–2020 dönemine hazırlanıyor. LGS puanıyla 120 öğrenci alacak olan okul, yüzde 10 ile yüzde 30 yüzdelik dilimdekileri hedefleyen toplam 480 öğrenci kapasiteli 20 derslik, 8’i kimya ve 4’ü ise endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvara sahip. Geleceğini ilaç, kozmetik, temizlik ürünleri, plastik, ambalaj gibi farklı alt sektörü barındıran kimya sektöründe şekillendirmek isteyen öğrenciler, alacakları nitelikli eğitimle iş garantili bir meslek sahibi olma fırsatını yakalayacak. Okulda bir de yurt inşa edilecek. Öğrencilerin yemek, servis ve okul kıyafetleri de Vakıf tarafından sağlanacak. Başarılı öğrenciler GEBKİM Özel Bursu ile desteklenecek. 

PİLOT ÜRETİM TESİSİ
Akademik kariyerine devam etmek isteyen öğrenciler, GEBKİM Vakfı'nca verilen burs ve yurtdışında eğitim olanağından da yararlanabilecek.   
Bu arada, gençler eğitim gördükleri süre içinde sanayi ile iç içe olacak ve kurulacak Pilot Üretim Tesisinde mikro düzeyde üretim yapacaklar. Son sınıf öğrencileri haftanın üç günü GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların tesislerinde uygulamalı eğitim alma ve staj imkanı bulacak. Öğrencilere kişisel gelişim ve kariyer planlamasında destek verilecek olan okulda E-Spor takımı, yabancı dil, müzik ve görsel sanatlar laboratuvarları ile akıl oyunları ve halk oyunları kulüpleri kurulacak. 

MÜDÜRDEN BİLGİ
Öte yandan, Okul Müdürü Hakan Çelik de, bazı bilgiler verdi. Çelik, şunları söyledi:  "Önümüzdeki yıl için öğrenci yurdu ve Dilovası'na bir de anaokulu yapmayı planlıyoruz. Okula, merkezi yerleştirmeden 120, yerel yerleşmeden 35 öğrenci alınacak. Bu yıl 10. sınıflarda 30'ar kişilik 2 sınıf, 11 ve 12. sınıflar 1'er tane olacak