AKSARAY (İGFA) - Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, COVID-19 tedbirlerine yönelik İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan 'tam kapanma' genelgesi ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Tekstil, perakende, giyim, hizmet gibi onlarca sektördeki yaşanacak ekonomik maliyetlerin işletmelere büyük yük getireceğinin altını çizen ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, 21 günlük tam kapanmanın işletmelerin ekonomik olarak en zon dönemlerden geçtiği günlerde hayata geçirilmesinin endişelerini yaşadığını ifade etti.

İş dünyası olarak pandeminin görülmeye başladığı dönemlerde tam kapanmaların yapılmasını gerektiğini defalarca dile getirdiklerini öne süren Başkan Yardımcısı Kulak, "İki senedir iş dünyası olarak pandemi sona erecekse kısmi kapanmalar yerine tam kapanmalar yapılsın. Bu kötü süreç bir an önce bulsun diye her alanda her platformda dile getirdik fakat beyanlarımız işletmelerimizin ekonomik olarak en zor dönemlerden geçtiği günlerde hayata geçirildi" dedi.

"İŞLETMELER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR"

Tam kapanmaya geçildiğinde kira, çek, senet, maaşlar ne olacak diye işletmelerin şu dönemde kara kara düşündüğünü öne süren ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, "Tam kapanmaya geçiliyor fakat bankalar çalışıyor ve alacağını tahsil ediyor. Devletimizin ivedilikle buna bir çözüm bulması gerekmektedir. Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi pandemiden koruyalım derken, bankaların kurbanı etmeyelim" diye konuştu. Kulak, devletin esnafa ve işletmelere gereken aydınlığı sağlayacağına inançlarının tam olduğunu kaydetti.

Kaynak: igf