BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) "Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması" için başvuru kabulüne başlandı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kentte 2020 yılının en büyük 250 firmasının belirlenmesi için düzenlenen, firmaların toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre gerçekleştirilen araştırmaya elektronik ortamda başvurulacak.

Firmalar başvurularını 31 Mayıs'a kadar "ilk250.org.tr" internet sitesinden yapabilecek.

Araştırma kapsamında örnek başarılarıyla öne çıkan firmalar, iş dünyasının en prestijli organizasyonları arasında yer alan "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"nde "İhracat" ve "Sektör Liderleri" kategorilerinde ödüllendirilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bunun Türkiye'nin en önemli ekonomi araştırmalarından biri olduğunu belirtti.

Araştırmanın Bursa'daki firmaların ciro, ihracat, istihdam, katma değer, faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılığını, öz sermaye ve net aktiflerini ortaya koyarken, kent ve ülke ekonomisi için de önemli bulgular sunduğunu bildiren Burkay, şunları kaydetti:

"Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırma çalışması, Bursa'da zaman içinde ekonomik yapının nasıl değiştiğini ortaya koyan önemli bir veri olma özelliğinin yanı sıra yatırımdan üretime, istihdamdan ihracata kadar geniş bir perspektifte ortaya çıkan tabloya göre, yeni stratejiler geliştirmemiz için de yol haritası niteliği taşıyor. Kent ekonomimizin ve reel sektörümüzün röntgenini çeken araştırmamıza tüm firmaların katılımını bekliyoruz."

Kaynak: aa