Uzun süredir durumlarının kötü olduğu bilinen Gülaçtı Kuyumculuk bugün kepenklerini açmadı

Hüseyin Gülaçtı'nın sahibi olduğu Gülaçtı Kuyumculuk kepenk açmadı. Geçtiğimiz günlerde İzmit İstiklal Caddesi Belediye İş Hanı'nda faaliyet gösteren Gülaçtı Kuyumculuk'un sahiplerinin durumlarının kötü olduğu, piyasaya borçlarını ödeyemediği ortaya çıkmıştı. Altın satış bölümünü bir süre önce kapatan Gülaçtı Kuyumculuk'un, döviz satış bölümü hizmet veriyordu. Gülaçtı Kuyumculuk'un bugün döviz satış bölümü de açılmazken Hüseyin Gülaçtı'nın kaçtığı iddia edildi. Öte yandan Gülaçtı'nın 29 Nisan'da bütün çalışanlarının çıkışının verildiği öğrenildi.
EKONOMİK DARALMA
Bu sabah kepenk açmayan Gülaçtı Kuyumculuk'tan yapılan açıklamada "Temelleri 1990 yılında atılan ve sektörün ilde önde gelen şirketlerinden olan Gülaçtı Kuyumculuk , ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik daralmanın etkisiyle ticari faaliyetini devam ettiremeyeceği bir noktaya gelmiştir. Bugüne kadar sizlere hizmet vermekten onur duyduğumuz işyerimizdeki ticari faaliyetimize 02.05.2019 tarihinden itibaren son vermek zorunda kaldığımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadeleri kullanıldı.
VİTRİNİNDE MAL YOKTU
Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç "Sermayesi ve vitrininde mal olmayan kuyumcunun ayakta kalması zordur. Bir yıldır vitrininde mal yoktu. Kapatması muhtemel bir şeydi. Son 25 yılda serbest piyasa rekabet şartlarının yasa boşluklarını fırsat bilerek yok edici olarak kullanan niyet, sektörümüze darbe vuruyor. Önümüzü görme adına yönetimle istişare yapıp geniş kapsamlı açıklama gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim