Raporun 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamalarının büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.
Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge %29,5 oranıyla TR1 İstanbul Bölgesi iken en düşük payı ayıran bölge %21,4 ile TRA Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Tüketim harcamaları içinde gıda ve alkolsüz içecek harcaması payının en yüksek olduğu bölge %26,9 ile TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi iken, en düşük olduğu bölge %15,6 ile TR1 İstanbul Bölgesi oldu.
ULAŞTIRMA HARCAMALARI
Ulaştırma harcamalarına en yüksek payı %19,9 oranıyla TR5 Batı Anadolu ve TR8 Batı Karadeniz Bölgesi ayırırken, en düşük payı ayıran bölge %16,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi oldu. Tüketim harcamaları içinde eğitime %3,5 oranıyla en yüksek payı TR1 İstanbul Bölgesi ayırırken, TR9 Doğu Karadeniz Bölgesi %1 ile en düşük payı ayıran bölge oldu. Sağlık harcamalarına en yüksek payı %2,7 ile TR2 Batı Marmara Bölgesi, en düşük payı ise %1,2 ile TRB Ortadoğu Anadolu Bölgesi ayırdı. (BSHA)

Editör: TE Bilisim