İSTANBUL (AA) - Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda düzenlenen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı'na başvurular devam ediyor.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji açıklamasına göre, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı, 4, 5, 6 ve 7'nci sınıflar için Doğa Koleji'nin tüm kampüslerinde salgın kuralları gözetilerek uygulandı. Sınava katılan öğrenciler, başarıları oranında yüzde 100'e varan burs desteği alabilecek.

Yoğun ilgi ve başvuru alan bursluluk sınavının ikinci oturumu, 20 Mart'ta 8, 9, 10 ve 11'inci sınıflar için kurumun tüm kampüslerinde uygulanacak.

Başarılı öğrencilere yüzde 100'e varan burs imkanı tanınacak. Ücretsiz başvuru için "bursluluksinavi.dogakoleji.k12.tr" adresi ziyaret edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, gösterilen ilginin veli memnuniyetiyle alakalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Memnuniyet güvene dönüştü. İTÜ'nün itici gücüyle, zengin içeriğimiz ve seçkin eğitimcilerle çocuklarımıza ve geleceğimize hizmet ediyoruz. Koşulsuz burs alanlarımız var, sağlık çalışanlarına yüzde 50 bursu, destek değil, görev bilinciyle sunuyoruz. Tüm akademisyen ve öğretmenlere, kampüs kontenjanlarına göre burs veriyoruz. Bir de bursu alanlar var. Başarılı öğrencilere yüzde 100'e varan burs desteği, nitelikli eğitimde fırsat eşitliğini de getiriyor. Birleşmiş Milletler gibi önder yapıların, Bakanlığımızın düsturları bize yön veriyor. Her seviyede öğrencinin, hem ortaokul hem de lise eğitiminde erişebileceği burslar, eğitimde fırsat eşitliğinin temelini oluşturuyor. UNESCO'nun Incheon Bildirisi, 'kapsayıcı, eşit, kaliteli eğitime ve herkes için hayat boyu öğrenmeye doğru' başlığı ile kabul edilmiştir. Fırsat eşitliği anlayışı, başarının ödüllendirilmesi ile buluşunca bursluluk sınavlarımızın değeri ortaya çıkıyor."

Kaynak: aa