ANKARA (AA) - Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Rutin temizlik çalışmalarımızın ardından kutsal mekanlarımızı sevgili Peygamber Efendi'mizin kokusu olan gül suyuyla bezedik." ifadesini kullandı.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye, ilçede bulunan yaklaşık 300 ibadethanede rutin temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Cami, mescit ve cemevlerindeki temizlik ve dezenfekte çalışmalarıyla vatandaşlar daha sağlıklı bir ortamda ibadet etme imkanı buluyor.

Keçiören Belediyesi ekiplerince sürdürülen rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra aynı zamanda bazı ibadethanelerde de tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Altınok, "İbadethanelerimiz, camilerimiz, mescitlerimiz gül kokacak dedik ve rutin temizlik çalışmalarımızın ardından kutsal mekanlarımızı sevgili Peygamber Efendi'mizin de (S.A.V) kokusu olan gül suyuyla bezedik." ifadelerini kullandı.

İbadethanelerin sadece özel günler için değil, yıl boyunca rutin olarak temizlendiğini belirten Altınok, şunları kaydetti:

"Evlerimizde yaptığımız temizlik ne kadar özenli ve önemliyse ibadethanelerimizin temizliği de bir o kadar önemlidir. Yılın 12 ayı sürdürdüğümüz ibadethane temizliği ve dezenfekte çalışmaları sayesinde vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sağlıklı bir ortamda ibadetlerini edebiliyor. Cami, mescit ve cemevlerimize gül suyu sıkarak buralarda daha ferah bir ortamın oluşmasını sağlıyoruz."

Kaynak: aa