Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) tarafından hazırlanan 'İllerararası Rekabetçilik Endeksi'nin son 5 yıllık dönemi kapsayan sonuçları açıklandı. Kocaeli Türkiye'nin en rekabetçi 4'üncü ili olarak belirlendi

81 ili yaşam, eğitim, yatırım, altyapı, hizmet, ulaşım, güvenlik gibi 85 ayrı başlıkta tek tek analiz eden araştırmaya göre, listenin zirvesi son 5 yılda değişmedi. İstanbul Türkiye'nin en rekabetçi ili olurken, bu şehri sırasıyla Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Antalya ve Konya izledi. 5 dönem boyunca çekim gücünü artırarak rekabetçiliğini güçlendiren illerden Yalova, listenin 9'uncu sırasında yer aldı.  En üretken iller arasında yer alan Sakarya ise Türkiye'nin en rekabetçi 10'uncu ili oldu.

 EN ZAYIF İL AĞRI

Türkiye'nin en düşük rekabet gücüne sahip ili ise Ağrı oldu. Son 10'da Ağrı'nın önünde sırasıyla Hakkâri, Şırnak, Muş, Iğdır, Şanlıurfa, Batman, Van, Mardin ve Bitlis yer aldı. En yaşanabilir iller de şöyle sıralandı: İstanbul, Ankara, Trabzon, Eskişehir, İzmir, Bursa ve Rize.

Editör: TE Bilisim