İlimiz genelinde 3 bini aşkın öğrenciye hizmet veren, özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri, Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, sektörün önemli bir gündem maddesi olan ÇÖZGER’i masaya yatırdı. Kocaeli Ticaret Odası 15. Meslek Komitesi ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonuyla düzenlenen toplantıya, KOTO Başkanı Necmi Bulut, Federasyon Kocaeli İl Başkanı ve Meclis Üyesi Fatih Ekinci, Federasyon Sakarya İl Başkanı Yasin Özkan Güler, Oda üyesi kurumların müdür ve yöneticileri katıldı.

BAŞKAN BULUT: ÇÖZÜMÜN BU ÇATI ALTINDA GELİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, Oda olarak tüm sektörlerin gündem maddeleriyle yakından ilgilendiklerini belirterek, “Komitelerimizin düzenlediği toplantılara çok büyük önem veriyor, sektörlerin sorunlarını da çözüm önerilerini de yine bu çatı altında geliştirmelerini çok kıymetli buluyoruz. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Tesisleri Birimi Uzmanı Alper Alpay, Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER) ve entegrasyonu ile ilgili kapsamlı sunum yaptı.

EKİNCİ: GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ İLE…

15. Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Özel Eğitim Kurumları Federasyonu İl Başkanı Fatih Ekinci de toplantının sektör açısından önemine vurgu yaparak, “İlimiz genelinde faaliyet gösteren 47 özel eğitim kurumu ve rehabilitasyon merkezi, 3 bini aşkın özel öğrencimize, sonsuz emekle hizmet vermektedir. ÇÖZGER raporu tamamlanmış olan bireylerimizin yenilenme ve tamamlanma durumlarını ele alacağız. Yeni bir sistem. İnanıyorum ki görüşlerinizle çalışmalarımıza ışık tutacaksınız” dedi.

Editör: TE Bilisim