Kocaeli Ticaret Odası’nın 20’yi aşkın ülkeden 100’e yakın iş insanının katılımıyla gerçekleştirdiği Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Programı’nda 402 iş görüşmesi gerçekleştirildi. İlimizde ağırlanan yabancı iş heyeti, yakın vadede 60 milyon dolarlık iş potansiyelini elinde bulunduruyor

Kocaeli Ticaret Odası, üyelerinin dış pazar alanlarını geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyor. Bir yandan yurt dışı ülke programları gerçekleştiren KOTO, bir yandan da dünya iş insanlarını Kocaeli’de ve Kocaeli Ticaret Odası’nda ağırlıyor. KOTO’nun Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle bu yıl ikincisini düzenlediği Co-Matching İkili İş Görüşmeleri etkinliği, Bosna Hersek, Romanya, K. Makedonya, Uganda, Bulgaristan, Tunus başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yaklaşık 100 iş insanının katılımıyla gerçekleşti.

BOSNA HERSEK ÜST YÖNETİMİ KOCAELİ’DEYDİ

Türkiye pazarında stratejik ortaklar bulmak, yatırım ve ticaret ortamını değerlendirmek üzere KOTO ev sahipliğinde ilimize gelen yabancı iş insanları, program kapsamında ilk olarak Kocaeli’de fabrika ve saha ziyaretleri gerçekleştirirken, Kocaeli iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlanan heyette, Bosna Hersek Una Sana Kantonu Başbakanı Mustafa Ružnić, Başbakan Danışmanı Nihad Šušnjar, Ekonomi Bakanı Nijaz Kadirić, Ticaret Odası Başkanı Enes Ruznic de yer aldı.

402 İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocaelili iş insanlarının da yoğun ilgi gösterdiği Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Programı’nda 20 masa ikili iş görüşmesi masası kuruldu. İyi derecede ticari İngilizce ve Türkçe bilen 15 tercümanın görev aldığı organizasyonda, sabah saat 09:30’dan- 17:30’a kadar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. KOTO üyesi iş insanları gün boyunca, dünya pazarlarından ilimize gelen yaklaşık 100 iş insanıyla; inşaat- yapı malzemeleri, makina imalatı, metal- metal işleme, plastik- kauçuk, otomotiv, kimya (oto boya ve bakım ürünleri), enerji, elektrik – elektronik, turizm, gayrimenkul sektörlerinde 402 iş görüşmesi gerçekleştirdi. Somut adımların da atıldığı görüşmelerde, özellikle inşaat ve turizm sektörlerinde anlaşmalar yapıldı.

BAŞKAN BULUT: KOCAELİ İŞ

DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, ABİGEM ile birlikte haftalardır Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Programı üzerinde çalıştıklarını, Kocaeli iş dünyası için önemli bir fırsat sunduklarını ve başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “2 gün boyunca dünyanın 20 ülkesinden yaklaşık 100 iş insanını Odamızda, ilimizde ağırladık. Sadece KOTO’yu değil, tüm kenti kapsayan bir program olmasına üst düzey hassasiyet gösterdik. Dünya pazarlarına hakim olan iş insanları için saha ziyaretleri düzenleyerek, Kocaeli’nin ekonomik gücünü yerinde gösterdik. İş görüşmeleri ikinci gün olmasına rağmen, partnerlik görüşmeleri daha ziyaretler sırasında başladı.

60 MİLYON DOLARLIK POTANSİYEL

İlimizde ağırladığımız iş insanlarının özellikle firmalarında anlaşma yapabilecek yetkinlikte ve söz sahibi kişiler olmasına üst düzey önem verdik. İkili iş görüşmeleri etkinliğimizi, sadece görüşme değil ticari anlaşmaların da yapıldığı kapsamlı bir organizasyon haline dönüştürdük. 2 gün boyunca Kocaelili firmalarımıza, yakın vadede 60 milyon dolarlık potansiyel vadeden dünya iş insanlarıyla buluşturduk. Üyelerimizin bur fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek, ülke ekonomimize en üst düzeyde fayda sağlayacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim