Kocaeli Ticaret Odası, ‘Yeni Üye Bilgilendirme Eğitimi’ projesini tüm hızıyla hayata geçirdi. Yeni kayıt olan Oda üyelerine yönelik gerçekleşen eğitimlerde, yeni üyeler Oda hizmet binasında ağırlanarak, hem fiziki şartları, hizmetleri, birimleri ve sektörlere özel hizmetleri yerinde anlatılıyor hem de Oda Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan tarafından, altın değerinde ticari tavsiyeler paylaşılıyor.

HEM TANIŞMA HEM DE TİCARİ FAYDALI BİLGİLER

Toplantıların ilki geçtiğimiz gün, gerçekleşti. Eğitimin moderatörlüğün üstlenen Prof. Dr. Bayraktutan, yeni hayata geçirilen projenin, yeni üyeler için çok önemli olduğunu ve üst düzey derecede faydalanılması gerektiğini ifade ederek, “Üyelerinin ticari faaliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı esas görevi sayan Kocaeli Ticaret Odası, kurumsal yapının ve farklı birimlerinin verimli işleyişini sağlamanın yanında, yeni üyelerine, oda işleyiş ve işlevlerini tanıtmak; kendilerine ait olan bu kurumu yakından tanımalarını sağlamak için tanışma ve tanıtma toplantıları yapmayı yararlı görmektedir. Bu toplantı, yeni üyelerle paylaşılacak hususları ve genel olarak ticari faaliyet sürecinde başarıya ulaşılması bakımından akademik önerileri sunmayı amaçlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

KOTO’NUN BİRİMLERİ HAKKINDA KAPSAMLI BİLGİLENDİRME

Akabinde, KOTO İdari İşler Servisi Şefi Hüseyin Aydın yeni üyelere Oda’nın organizasyon yapısı, Kocaeli Ticaret Odası hizmet birimleri hakkında bilgiler sundu. Sunumunda, KOTO’nun üyelere sağladığı imkanlar hakkında da kapsamlı bilgiler veren Aydın tüm yeni üyeleri, KOTO Destek Ofisi, İhracat Destek Ofisi, KOTEV eğitimleri, KOTO Kart, Üye Toplantı ve Görüşme Ofisleri Hizmetlerinden üst düzey faydalanmaya davet etti. İdari İşler Servisi Şefi Aydın kapsamlı sunumunu, KOTO’nun düzenlediği fuarlar ve üyelerini dış dünya pazarlarıyla buluşturan Co-Matching İkili İş Görüşmesi etkinliklerine katılımın öneminden bahsederek sonlandırdı.

‘ODANIZLA HER ZAMAN İRTİBATTA OLUN’

Programın sonunda, Kocaeli Ticaret Odası Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, tacirlere yönelik altın değerinde tavsiyeler sundu. “Odanızla her zaman irtibatta olunuz” ifadelerine yer veren Prof. Dr. Bayraktutan, “Ticaret Odası web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden Oda faaliyetlerini takip ediniz. Vergi, SGK, kira, aidat, vb mali yükümlülükleri zamanında yerine getirmeye özen gösterip bu konularda hizmet aldığınız muhasebe ve müşavirlik yetkilileri ile yakın temas halinde olunuz. Kurumsal web sayfanız ve sosyal medya hesabınız olsun. Kocaeli Ticaret Odası ve faaliyet alanınızdakiler başta olmak üzere, toplumsal iletişime ve sivil toplum dinamiklerine ilgi gösteriniz. Kişisel gelişime zaman ve kaynak ayırınız” dedi.

HER AYIN İKİNCİ SALI GÜNÜ GERÇEKLEŞECEK

Yeni üyelere, karlılığın formülünü de veren Prof. Dr. Bayraktutan, “Ticari hayatın birinci amacı, kâr etmek ve bunun için parasal akışı yönetmektir. Bunu sağlayamayan tacirler, varlığını sürdüremez. Rekabet edebilmek için, müşterilerinize sunabileceğiniz değerlerin çeşitli kategorileri vardır. Tanıtım ve reklamlarınızı da bunlar üzerinden yapmalısınız. Buna göre; verimlilik, kolaylık, basitlik, gelişim, güvenlik, çevreye katkı, eğlence, iş ilişkisi sıcaklığı, imaj kavramları üzerine odaklanın ve kendi hedeflerinizi belirleyin” ifadelerine yer verdi. KOTO Yeni Üye Bilgilendirme Eğitimi’nin her ayın ikici Salı günü gerçekleştirileceği açıklandı. 

Editör: TE Bilisim