İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric, 2020 yılı uluslararası patent başvurularında Japonya'da birinci, küresel çapta üçüncü oldu.

Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamada, şirketin, İsviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (World Intellectual Property Organization-WIPO) verilerine göre, geçen yıl uluslararası patent başvurularında Japonya'da birinci, küresel çapta ise üçüncü olduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu başarının kaynağı olarak, Mitsubishi Electric'in fikri mülkiyeti, Ar-Ge ile beraber stratejik çok önemli bir iş kaynağı olarak konumlandırması gösterildi.

Küreselleşme stratejisi doğrultusunda yoğun bir şekilde patent başvurularında bulunan Mitsubishi Electric'in Japon firmaları arasında arka arkaya 6 yıl boyunca birinci olduğu, uluslararası çapta ise yedi yıl boyunca ilk 5'e girme başarısını gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, patent başvurularının, son yıllarda özellikle IoT (Internet of Things / Nesnelerin İnterneti) ve yapay zeka destekli çözümlerine yoğunlaştığı bildirildi.

Kaynak: aa