Konuyla alakalı değerlendirme yapan Gebze Kuyumcular Dernek Başkanı Yıldıray Turan, Altın yine her zaman ki gibi kazandırmaya devam ediyor. Yükselişi durmayan altın yatırımcısına gayrimenkulden sonra en çok kazandıran yatırım aracıdır” dedi.

2014 yılı Ocak ayından bugüne altının zirvedeki yerini koruduğunu açıklayan Başkan Turan,”Peki altın ne den ve nasıl bu kadar hızlı bir yükseliş trendinde yolun devam ediyor?.Elbette bunun bir sebebi var.2014 yılı Ocak ayında 120 gram altının 10 BİN TL değeri varken,bugün ise aynı gramdaki altının 36 BİN 226 TL değeri mevcut.Altınınızı bugün bozdurmak istediğinizde kat ve kat kar yapmış oluyorsunuz. Altın yine her zaman ki gibi kazandırmaya devam ediyor. Yükselişi durmayan altın yatırımcısına gayrimenkulden sonra en çok kazandıran yatırım aracıdır” dedi.

“GÜVENİLİR KURUMLAR ALIŞVERİŞ YAPILMALI”

Altının bu kadar yükselmesinin altındaki gerçeklerden en önemlisinin doların dünyada değerinin kaybetmesinden kaynaklı olduğunu dile getiren Turan,”Küresel ticari sataşmalarda ABD, Rusya’ya ayrıca Çin’e yaptırım uygulamaya başladı. Ardından bu üç ülke karşı hamle ile dünyanın en çok altına yatırım yapan merkez bankasından oldu. Sonuç olarak alın dünde vatandaşımıza kandırdı. Bu günde kazandırmaya devam ediyor. Halkımıza altın alışverişlerini güvendiği kurumlardan yapmalarını ve mağduriyet yaşamamalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim