İSTANBUL (AA) - Uğur Okulları, 2021-2022 eğitim öğretim yılında İzmir Güzelbahçe, Trabzon, Kocaeli Körfez ve Yalova kampüslerinde eğitim vermeye başlıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Uğur Okulları, 2021-2022 eğitim öğretim yılına dört yeni kampüsle başlayacak.

Güzelbahçe, Trabzon, Yalova ve Kocaeli Körfez kampüslerinde yeni dönemde öğrencilerle buluşacak olan Uğur Okulları, yeni kampüslerin Uğur Ailesine katılmasıyla birlikte 51 ilde 72'si kampüs olmak üzere toplam 110 okul sayısına ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, söz konusu dört yeni kampüste yeni öğrenciler yetiştirecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Uğur markası olarak, 1968 yılında İstanbul’da başlayan eğitim yolculuğumuzu, Türkiye'nin 51 ilinde 75 bin Uğurlu öğrencimiz ile sürdürüyoruz. Global, çağdaş ve yenilikçi bir eğitim kurumu olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dijital teknolojilerin eğitime entegrasyonu, okul tercihinde önemli bir kriter oldu. Uğur Okullarının, eğitimde teknolojinin kullanımına ve dijitalleşme sürecine dair hazırlıkları ve yatırımları 10 yıl öncesine dayanıyor.

Mühendislik ekibimizin çalışmalarıyla geliştirilen kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme-öğretme platformu Metodbox'ı dört yıldır aktif olarak kullanıyorduk. Pandemiyle birlikte gördük ki öğrencilere bilgiyi aktardığımız, yetkinlik ve yaşam becerileri kazandırdığımız yerler sadece okullar değil. Öğrencilerimize dijital olanaklarımızla zaman ve mekandan bağımsız çalışabilme avantajı sağlıyoruz."

Metodbox ile her gün 75 bin aktif kullanıcının eğitime kesintisiz devam ettiğini bildiren Kulaberoğlu, ayrıca bu yıl canlı dersleri de Metodbox'a taşıyarak bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü görüşme sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçlarının tek bir uygulama içinde tutulduğunu aktaran Kulaberoğlu, canlı derslerin SeeMeet üzerinden yapıldığını aktardı.


- "Üç yılda 800 milyon TL'lik yatırım yaptık"


Uğur Okulları olarak son üç yılda yaklaşık 800 milyon TL'lik yatırım yaparak, 44 yeni okulun açılışını yaptıklarını belirten Kulaberoğlu, "Pandemi sürecinde dahi öğrenci sayımızı artırmayı başardık. Akademik alanda ortaya koyduğumuz başarılarla da veli, öğretmen, öğrenci ve eğitim yatırımcısı için güvenli liman olmuş durumdayız. Kadrolarımıza 1.000'e yakın yeni çalışma arkadaşımızı katarak öğretmen istihdamımızı 7 binin üzerine çıkardık. 2023 yılında ülkemizdeki en yaygın ve en başarılı eğitim kurumu olma vizyonumuza emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kulaberoğlu, gelişerek büyümenin ve teknolojinin kolaylaştırıcı, geliştirici özelliğini hayatın her alanına entegre etmenin öncelikleri arasında yer aldığının altını çizerek, yeni eğitim öğretim yılında da gerek kampüs gerekse teknolojik yatırımları sürdüreceklerini, gelişerek kademeli olarak büyümeyi, Türkiye'nin her yerinde öğrencileri kaliteli ve nitelikli eğitimle buluşturmayı amaçladıklarını aktardı.

Kaynak: aa