Üyeleri için alternatif ve yeni kaynaklar geliştirmeye devam eden Kocaeli Ticaret Odası, finans kuruluşları ile de yakın temasta bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda KOTO Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri; Murat Barış, Yusuf Erenkaya ve Mehmet Akif Şen, Ziraat Bankası Kocaeli Bölge Başkanı Oğuzhan Açıkgöz, Kocaeli Şube Müdürü Deniz Alp ve Müşteri İlişkileri Yetkilisi Durak Volkan Yeniay’ı konuk etti.

YENİ PAKETLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

KOTO Başkanı Necmi Bulut ziyarette yaptığı konuşmada, Oda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, özellikle finansman çeşitliliğinin iş dünyası açısından önemine vurgu yaptı. Ziraat Bankası Kocaeli Bölge Başkanı Oğuzhan Açıkgöz, yatırım ve istihdamın artırılmasına yönelik olarak ekonomi yönetimi koordinasyonunda devreye alınan “İVME Finansman Paketi” ve “İstihdam Odaklı İşletme Kredisi (İSTOD)” ürünleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Açıkgöz, yararlanmak isteyen üyelerin Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla başvuruda bulunabileceklerini vurguladı.

İSTİHDAM ODAKLI İŞLETME KREDİSİ

Paketler hakkında kapsamlı bilgi sunan Açıkgöz, “İstihdam Odaklı İşletme Kredisi: Seçilmiş imalat sanayi veya emek yoğun hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren, ve istihdam artışı taahhüt eden müşterilerimiz yararlanabilecektir. Ayrıca Devam Eden İnşaat Projeleri ile Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri de ürün kapsamında yararlanılabilen alanlar olarak belirlenmiştir. Ürün kapsamında azami 60 aya kadar vade ile kredi kullandırılabilecektir.

12 YILA KADAR VADE İMKANI

İVME Finansman Paketi ise, ülkemizde üretimi/üretim potansiyeli bulunan, ithal oranı yüksek ham madde-ara malı imalat sanayi alt sektörleri ve makine imalat sanayii alt sektörlerinde yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları ürünün kullanım alanını oluşturmaktadır. Yatırım kredilerinde; sabit ya da değişken faizli olarak 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz, azami 12 yıla kadar vade, işletme kredilerinde; 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz, azami 5 yıla kadar vade ile finanse edilebilecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim