Son katıldığım ve birçok ilin Gazeteciler Cemiyet Derneği başkanlarının yanında yine gazetecilerle ilgili federasyon, konfederasyon başkanı meslektaşımın görüş belirttiği sanal çalıştayda gazetecilerin yaşadığı sorunları dile getirdik..

Ve var olan sorunların başını çeken gazeteci olmayanların sanal klavyeciliği ve bunları adam sanıp gazeteci edasıyla adam saymalarıydı..


Evet başta kendi kendimize koyduğumuz otomatik sensörün yanında iktidarın ve daha çok demokrasi istediğini belirtip, basın özgürlüğü başta olmak üzere birçok konuda iktidarlardan aşağı kalmayan muhalefetin baskılarının da aralarında olduğu gazetecilerin ve basının yaşadığı sorunların dile getirilip, çözüm arandığı bu çalıştayın hemen akabinde yaşanan ve adına operasyon denilen bir gelişme dikkatimi çekti.


Bu dikkatimi çeken konunun yakınen bildiğim ve Ak Partili Milletvekilinin ilçesi olan Göle olması ve bu ilçede yaşandığı iddia edilen konuların sanal ortamda gündeme getirilmesi ve bu gündeme gelen konuların başını çeken vekilin yakınları olması ve operasyonun kamu görevi değil, devlet işi değil kamu ve devlet görevlisini kendisine özel kullanılması idi..

Dikkatimi çeken bu operasyonun ve bu operasyondan sonra yine sanalda gazeteci geçinen biri tarafından gerçek gazetecileri hedef göstererek operasyona konu olan kamu görevlilerinin kullanılması yetmezmiş gibi adeta idamlarını ister olmasıydı.


Şantajcılık ve iftiracılığın yapıldığını ve bu nedenle bunları yapanların yakalandığını müjdelercesine madde madde suçlamalar yaparak kendince ve kendisini kullananlara hoş görünme çabası içinde olan bu zatın aslında kendisinin de sanalcı olduğunu unutup, 'operasyonla göz altına alındılar' diye sevindiği kişilerin suç işlediğini ve bu suça ortak olanların bazı gazeteciler olduğunu belirtirken kendisinin jitem elamanıymış gibi ihbarda bulunan bir sanalcı olduğunu da ortaya koymaktaydı. 


Kısacası bu operasyonu yapanlardan benim tek bir ricam var bahsi geçen operasyonda gerek adı geçenler gerekse arananlar bunlardır, değildir yazılanlara söylenenlere ve bu sanalcı tarafından madde madde tekrarlananların gerçeğine samimiyetine bakılması gerekirken ona buna iftira atarak çoğu gerçek olan yazılanlara konu olanlara bakmak gerekir, sonra da bunlar yetmedi başkalarını da  hedef gösterenlerin asıl sanalcı, sahtekar, asıl şantajcı ihbarcı oldukları ve gazeteci olmadıklarına bakmak lazım ..


Çünkü gazetecilik sanalcılık olmadığı gibi hiç ama hiç ihbarcılık, şantajcılık, jitemcilik ve jurnalcılık değildir...