Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Eskihisar'da düzenlediği basın toplantısında başkanlığının 4 ayını değerlendirdi. Çalışmaların çok iyi gittiğini belirten Büyükgöz, "Hedefleri yüzde 100 tutturmuş bulunmaktayız" dedi.

Basın toplantısına Başkan yardımcıları Sedat Çelik, Selamet Güner, AK Parti Meclis Üyesi Vahip Angur ve Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan katıldı.

4 ayda 67 milyon lira borç ödediklerini belirten Büyükgöz şunları söyledi:

4 ay boyunca önce kendimize bir hedef koymuştuk. Biz 31 Temmuz'a kadar iş organizasyonumuzu tammalamalıyız, bütçe disiplini anlayışımıza göre çalışma prensiplerimizi ortaya koymalıyız. Belediye içerisindeki yeniden yönetim şemasını ve kadrolarını 31 Temmuz'a kadar yapalım ve 1 Ağustos itibarıyla da periyodik hizmet sürecini başlatmış olalım. 

Bugüne kadar sizler de takdir edersiniz ki 1.5, 2 ay yoğun bir şekilde tebriklerle, hayırlı olsunlarla  veya iadeyi ziyaretlerle yoğun günler geçirmiş olduk. Bir taraftan da organizasyon çalışmalarını ihmal etmedik. Geldiğimiz noktada koymuşolduğumuz hedefleri yüzde 100 tutturmuş durumdayız. 

4 ayda 67 milyon lira borç ödedik. Hedeflediğimiz bütçe ve kadro disiplinini yüzde 100 gerçekleştirdik. 366 milyon lira borç vardı, sonradan bir miktar daha eklendi ancak uyguladığımız tasarruf ve bütçe disiplini ile piyasaya olan borçlarımızdan 67 milyon lirasını ödedik.

Geldiğimiz noktada Gebze Belediyesi'nin bundan sonraki yol haritasında yeni yönetim şemasıyla birlikte inşallah disiplinli, sorunları artık sistematik, bilerek çözüme kavuşturmak ve kamuoyunun beklediği çalışmaları süratle kendilerin döndürmek.

20 BİN KİŞİYE TAZİYE YEMEĞİ 2600 AİLEYE GIDA YARDIMI

Yönetim ve iç organizasyon kadrosunu tamamlandık. 4 aylık süreçte 13 bin tona yakın asfalt serildi, 35 bin metrekare parke yapıldı. 285 taziye ve çadır kuruldu, 20 bin taziye yemeği verildi. 2600 aileye gıda yardımı yapıldı. Kamyoncular Garajı belediye tarafından işletiliyor.

HALK MECLİSLERİ

Seçim beyannamemizde Halk Meclisleri yapacağımızı beyan etmiştik. 3. haftada Halk Buluşmaarı başlattık. Her Çarşamba günü Halk Buluşması yapıyoruz. Vatandaşlarımızla yüz yüze görüşmeler yapıyoruz. Vatandaşımızın bu konudaki memnuniyetinden biz de memnunuz. 

Geçtiğimiz günlerde Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerinde HAlk Meclisi yaptık. Ağustos ayı içerisinde de 4 tane Halk Meclisi yapacağız.

Her mahallede ayrı ayrı yapacağımız Halk Meclisleri ile de vatandaşın duygularını, düşüncelerini, yaşadığı semte ait eksikliklerini veya eleştirilerini yüzyüze dinlemiş olacağız. Yerinden yönetim, katlımcı yönetim anlayışımızın bir tezaruhu olarak bunu yapmış olacağız.

Editör: TE Bilisim