Resmi spor karşılaşmalarının dışında da halka açık olan tesis yürüyüş ve koşu yapmak isteyenlere de hizmet veriyor.

Stad; Gençlik merkezi, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, amatör kulüplere tahsis edilen ofisler, sentetik çim antrenman stadı, tarihi su dolabı ve meslek lisesi tarafından kuşatılmış durumda.

Ancak stad bazı olumsuzlukları da barındırıyor. Stad bahçesine spor müsabakalarının dışında araç park etmek yasak olmasına rağmen yüzlerce aracın bu alanı işgal ettiği gözlemleniyor.

Stad çevresi; Adam boyu uzamış yabani otları, çukur, çamur yollarından çöp ve şarap şişelerinden geçilmiyor.

Akşam saatlerinde yeterince aydınlatılamayan bu bölge sarhoş ve uyuşturucu müptelası gençlerin etkinlik alanı olarak can ve mal emniyeti açısından tehlike sinyalleri veriyor.

Sdadın duvarları ise içler acısı. Sorumsuz gençlerin sevgililerine yazdıkları mesajlardan ve küfürlü sözlerle kirlenmiş durumda.

Gebzeli sporsever vatandaşlar tarafından; sağlıklı yaşam için yürüyüş kulvarı olarak kullanılan bu alanın, daha çok insana daha iyi hizmet verilebilmesi için; stad, meslek lisesi, su dolabı, antrenman stadı, yüzme havuzu, kapalı spor salonu ve gençlik merkezini içine alan bölge, bir bütün olarak değerlendirilerek yeniden sporseverlerin talepleri doğrultusunda düzenlenip çevresindeki duvarların yıkılarak, Gebze’ye yakışır modern bir yürüyüş yolu yapılması isteniyor.

Haber:Ömer Terzi, 

Editör: TE Bilisim