Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bir süre önce gündeme getirdiği, kaldırımlardaki bu işgal ve vatandaşın yürüyüşlerini engelleyen mağaza standtları, çay ocakları, araçlar reklam materyalleri en kısa sürede kaldırılacak” açıklaması sonrası harekete geçen Gebze Belediyesi zabıta ekipleri şehirde geniş çaplı bir operasyon yaparak bu işgallere sebep olan mağazalara ve çay ocaklarına ceza yağdırdı. Gebze'de yayaların yoğun bir şekilde kullandığı Eskiçarşı ve Yeniçarşı dahil bir çok caddede esnaflar, satışını yaptıkları malzemeleri ve derme çatma çay ocaklarında masa sandalyeleri kaldırım üzerine koymaktaydılar. Özellikle gün içerisindeki yoğun kalabalıklarda, kaldırım üzerine konulan malzemeler yayaların giriş çıkışlarında da  zorluk yaşatmaktaydı.

5326 SAYILI YASA UYGULAMAYA KONULDU

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38.maddesi gereği cadde ve sokak kaldırımlarında vatandaşların geliş gidişlerine engel olan her türlü malzeme, mal ve eşyaların konulmasının, bulundurulmasının, kaldırımlara araç parkı yapılmasının yasak olduğu belirtilirken, bu kanun çerçevesinde daha önce tebligat yapılarak durumları bildirilen işyerlerinin bu eylemlerine devam ettikleri, bu sebeple bugün ekiplerin bu ürünleri Belediye yediemin deposuna kaldırdıkları, bu işgallerin sürmesi durumunda cezaların katlanarak kendilerine tebliğ edileceği belirtildi. 

VATANDAŞ MEMNUN

Gebze’de kaldırımların işgali dolayısıyla rahat hareket edemeyen ve geliş gidişte zorluk yaşayan vatandaşlar, Gebze Belediyesi’nin bu uygulamasını desteklerken, yapılan işlemin kalıcı olmasını istediler. Özellikle marketlerin ve mağazaların dükkanlarının önüne gelişigüzel koydukları ürünler sebebi ile rahat hareket edemediklerini belirten vatandaşlar yapılan operasyonu doğru bulduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilisim