Su şebekeleri aracılığı ile tüketime verilen içme kullanma sularının düzenli analizleri sağlık personellerince periyodik aralıklarla Gebze’nin çeşitli bölgelerinden alınan numunelerle test edilmeye devam ediyor.

Kaynağı bilinmeyen sular kesinlikle tüketilmemeli

İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği'nde belirtilen parametre değerlerini sağlayan ve ticari amaçlı satışa arz edilmeyen sular hakından konuşan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu; “İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerin görevi tüketime verilen içme kullanma sularının temiz, sağlıklı ve güvenli olup olmadığını , düzenli yapılan izleme ve denetleme çalışmaları ile takip etmekteyiz. Gebze ilçemizde suyun kesintisiz bir şekilde klorlanarak tüketime verilmesi halk sağlığının korunması açısından önem arz etmektedir. Kontrollerin sağlık çalışanlarımız tarafından düzenli aralıklar yapılmaya devam ettiğini hatırlatırım. “ dedi.

Güvenli ve sağlıklı olması için tüketime sunulan içme-kullanma suyu klorlanmasının devam ettiğini böylelikle dezenfeksiyonu sağlandığına dikkat çeken Kadıoğlu; ” Klor hastalık yapıcı mikrobiyolojik etkenlerin büyük çoğunluğunu yok etmektedir. Bu nedenle klorlanmış içme kullanma suyunun tüketilmesi tercih edilmelidir. İçme kullanma suyunun tüketiciye temiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasında Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü sorumludur. Ancak su sistemlerinde ortaya çıkan arızalar, bakım ve onarım çalışmaları, bazen de su yetersizliği nedeni ile zaman zaman mecburi su kesintileri olabilmektedir. Bu durumda kaynağı bilinmeyen sular kesinlikle kullanılmamalıdır.” dedi.

Binanızda bulunan su depolarını düzenli olarak temizletmeyi ihmal etmeyiniz.

Kadıoğlu konuşmasının devamında ; “Kontrolsüz mahalle çeşmelerinden asla su tüketmeyiniz. İçme-kullanma suları ile ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamalara itibar ediniz. Musluklardan akan sular, büyük ölçüde bina içi depo ve tesisatlardan kirlenmektedir. Depo temizliğine dikkat edilmeli ve bina içi depolar yılda en az bir kez temizlenmelidir. Bina içi su depoları mutlaka temizlenmelidir.”dedi.

Editör: TE Bilisim