Tuzla Sanayisi ile Çayırova merkezin arasında kalan Şekerpınar bölgesinde oturan insanlar özellikle çevre kirliliği hususunda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Gazetemizi arayan Şekerpınarlılar, "Özellikle akşamları Tuzla Kimyacılar tarafından bırakılan keskin kimyasal koku bizi zehirliyor. Başta Çayırova Belediyesi olmak üzere çeşitli kurumlar ise bu konuya duyarsız. Biz üvey evlat mıyız" dediler.

Önceden müstakil ve kendi başına belde olan Şekerpınar bölgesi, 2008 yılında ilçe yapılan Çayırova ilçesine bağlanıp iki ayrı mahalle yapılması sıkıntılarını yaşıyor. Gazetemizi arayan Şekerpınarlılar, "Özellikle akşamları  Tuzla Kimyacılar tarafından bırakılan keskin kimyasal koku bizi zehirliyor" diyorlar.

ULAŞIM SIKINTISI BÜYÜK

Çayırova ilçesinden sadece alan ve park düzenlenemesi ve yol yapımı gibi kısmi hizmetler alan Şekerpınar bölgesinin bugün en büyük sorunlarından birisi ise ulaşım sıkııntısı ve çevre kirlenmesi olarak ön plana çıkıyor. Çayırova ilçe merkezinden Şekerpınar bölgesine otobüs seferlerinin yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Şekerpınarlıılar, otobüs seferlerinin daha çok 563 nolu hat olarak Gebze Merkez'den Şekerpınar'a seferler yapıldığını, bu hattın da sürekli çok dolu olduğunu, 562 nolu hattın ise Tuzla Şifa üzerinden dolaşmalı olduğunu ifade ediyorlar.Kocaeli Büyükşehir otobüsleriinin buu hatlaarda olmadığını ve sadece 580 hattının  bu hatta çalıştığını, bunun da yetersiz olduğunu ifade eden Şekerpınarlılar, " Özellikle akşamları Gebze'den eğer geç kalırsanız Şekerpınar'a gelmeniz zorlaşmaktadır dediler.

AKŞAMLARI SANAYİDEN KESKİN KOKU BIRAKILIYOR

Çayırova ilçesinin geri planda  Tuzla bölgesi arasında  bıırakılan biir bölge olarak ortaya çıkan Şekerpınar Bölgesi'nin bir diğer en büyük sorunu da çevre ve hava kirliliği. Akşamları özelliikle deri sanayi ile Tuzla Kimyacılar OSB tarafından genizleri yakan keskin koku bırakıldığını şikayet eden Şekerpınarlılar bu konuda: " Özellikle akşamları  Tuzla Kimyacılar tarafından bırakılan keskin kimyasal koku daha çok Cumhuriyet mahallesi TOKİ konutlarında oturan bizleri zehirliyor. Başta Çayırova Belediyesi  olmak üzere çeşitli kurumlar ise bu konuya duyarsız kalıyor. Biz üvey evlat mıyız? Sinsi şekilde zehirleniyoruz, yetkilileri göreve davet ediyoruz" dediler.

Editör: TE Bilisim