Tartışılmaya devam eden başkanlık sisteminin devre dışı bıraktığı ileri sürülen Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında ülke genelinde sadece TBMM'si olmadığını anlamayan, algılamayan seçmen ve halk milletvekilleri gibi oy verip, seçtikleri İl Genel, Belediye Meclis Üyelerinden ve Muhtarlarından bihaber tüm yükü kendisinden kilo metrelerce uzakta bulunan meclisten 20 Bin TL. Maaş alıp, erken emeklilikle yan gelip yatmakla suçladığı vekillerden, iktidardan, muhalefetten, basın ve medya da umut bekler.


Ve aynı halk bu ülkede gerçek adı Yerel Parlamento olan ve Yerel Milletvekilleriyle İl Genel Meclisleri, Belediye Meclisleri ve Muhtarların da var olduğunu görmezden gelir, sormaz, sorgulamaz..


Ve var olan sorunları çözme adına başkan ve milletvekilleri gibi kendilerinden oy istemiş, seçilmiş ve çalışanlarının yanında kravat takıp, ortada elesene gezen birçok seçilmiş olduğunu da görmezden gelir ya da bunun anlamını bilmez..


Evet, bu ülkede kör-topal da olsa demokrasinin gerçek anlamda çalışması için oluşturulan onca birimin arasında bulunan başkan ve milletvekilleri gibi halkın oyu ile seçilen İl Genel ve Belediye Meclislerinin yanı sıra Muhtarlar da var.


Ve bunların işini yapmaları halinde yaşanan onca sorunun Ankara TBMM'sine, Milletvekillerine ve Başkan Erdoğan'ın da kabul ettiği gibi üstten bakan, kibirli olmakla suçlanan, milletvekilleri ile olduğu gibi halkla diyalog kuramayan atanmış bakanlara da fazla gerek kalmayacak.


Halkın çoğunun bilmediği, önemsemediğ ama Yerel Parlamentoyu oluşturanların da kendi varlıklarını hissettiremediği bir demokrasi anlayışının ne kadar etkili ve sonuç vereceğinin de sorgulanması gereken ülke de iktidarı, muhalefeti, milletvekillerini, basını, medyayı suçlayıp, kendisinin ne yaptığını sorgulamayan anlayışın, halkın bu yöndeki bakışının da masaya yatırılması gerekir.


Çünkü bu ülkede bir meclis değil birçok meclis ve ulusal milletvekilleri gibi yerel parlamento olan İl Genel, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarlar var..
Ve onlar da Başkan ve Milletvekilleri gibi sorunları çözmek için kendisini sormayan, sorgulamayan halktan oy alarak seçilmişlerdir.


Halk gibi bu yerel parlamentolarda güçlerinin farkına varıp, 'biz de buradayız' deyip, bir iki bürokratın üstünde olan kurum olduklarını ortaya koymaları, anlatmalı ve birçok sorunun çözümünün kendilerini beklediğini anlamalı, algılamaları halinde o çok istenen, özlenen demokraside , Ankara'da rahatlar ve refah içinde hak-hukukunu arayan halkta aradığını bulur refaha kavuşur..