EDİRNE (AA) - Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbaş mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.

Türk kadınının, kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü ifade eden Özbaş, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle birlikte cepheye koşan Türk kadını, söz konusu vatanın varlığı ve birliği olunca hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir. 15 Temmuz sürecinde tankların önüne dikilmiş, sınırlarımızın güvenliği için sürdürülen harekatlarda da askerimiz için kurbanlar kesmiş, yemekler hazırlamış, Mehmetçiğimiz üşümesin diye bere, eldiven örmüştür.

2011 yılında kadınlara yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni, çekincesiz olarak parlamentosunda ilk onaylayan devlet Türkiye olmuştur. Bakanlığımızın kurulmasıyla birlikte, bakanlığımız içinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü oluşturulmuştur. Kadınlarımızın yaşam seviyelerini iyileştirmek, refah ve mutluluklarını arttırmak asli görevlerimiz arasındadır."

Özbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımız vasıtasıyla şiddet mağduru, eşi vefat etmiş, dul kalmış, sosyal güvencesi olmayan, 65 yaşını geçmiş, eşi veya oğlu askere gittiği için mağdur kalmış, ekonomik nedenlerle çocuklarını okula gönderemeyen kadınlarımıza, sosyolojik, ekonomik ve psikolojik destek sağlamaktayız.

Yaşamımızın her anında yanımızda bulunan, fedakar kadınlarımızın, sevginin, şefkatin, merhametin, sabrın, vefakarlığın, üretmenin ve geleceğin adı olan annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."





Kaynak: aa