BURSA (AA) - AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle buruk karşılayacakları ramazan ayının, birlik ve beraberliği pekiştirerek tüm dünyada yeniden sağlıklı günlere çıkışın kapısı olmasını diledi.

Ramazan ayının, huzurun, paylaşmanın ve sabrın iklimini egemen kılan çok özel bir ay olduğunu belirten Gürkan, "Tüm teşkilatlarımız ve belediyelerimizle birlikte ramazan ayında şehrimizin her noktasında halkımızın olacağız. Bu mübarek ayın ülkemize, tüm İslam alemine ve insanlığa, huzur ve afiyet getirmesini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Gürkan, hep birlikte 11 ayın sultanı, rahmet, mağfiret ve azaptan kurtuluş ayı Ramazan-ı Şerif'i karşılamanın huzuru ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ay, kötülüklerden uzaklaşıp iyiliğin erdemini fark etmenin, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını çoğaltmanın kılavuzudur. Ramazan ayı, hep birlikte arınma ayıdır. Cenab-ı Allah, bize bir yandan pandemiyle baş etme gücünü verirken sağ salim kavuşturduğu bu mübarek ramazan ayı vesilesiyle de af, arınma ve tazelenme fırsatını nasip etmiştir. Ne mutlu ki hep birlikte bu manevi hazzı bir kez daha yaşama ve birbirimize kenetlenerek iyiliği çoğaltma fırsatına nail oluyoruz."

Devletin ve hükümetin bu mübarek ayda da ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağına işaret eden Gürkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti Bursa teşkilatları olarak şehrimizin her noktasında ramazan sevinci ve bereketinin yaşanabilmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. İnşallah salgın hastalıkla mücadelemiz nedeniyle aile büyüklerimizle, eşimiz dostumuzla oturamadığımız iftar sofralarını, bir dahaki ramazan ayında çok daha büyük kalabalıklarla, bereketle hep birlikte kuracağız. İnşallah koronavirüsle savaşımızda muzaffer olarak hep birlikte daha nice sevinçler yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan-ı Şerif'in tüm dünyada hayırlara vesile olmasını diliyor, bu mübarek ayın tüm İslam alemine ve insanlığa huzur, barış ve afiyet getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Kaynak: aa