İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Bağcılar'da ilkokul, ortaokul, lise ve spor okulu olmak üzere 15 yeni okul hizmete sunulacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bağcılar Belediye Başkanlığı yeni hizmet binasında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da bulundu.

Görüşmeden sonra yapılan toplantıda, ilçedeki eğitime yönelik hizmet ve yatırımlar konuşuldu. Çağırıcı, okullardan bilgi evlerine, spor salonlarından yüzme havuzlarına kadar öğrencilere sunulan hizmetlere ilişkin bilgi verdi.

Bilgilendirme sonrasında geleceğe yönelik projeler de ele alındı. Buna göre, İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede 15 yeni okul inşa edilecek. Projelendirme ihale süreçlerinden sonra hayata geçirilecek projeler içinde ilkokul, ortaokul, lise ve spor okulları yer alıyor.

Çağırıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, hizmet sıralamasında eğitim ve gençlerin ilk sırada geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizde 118 resmi okul bulunuyor. Okullarımızın inşasından temizliğine, boyamasına kadar her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyoruz. Şu anda okullarımızın yüzde 70'inde tekli eğitime geçtik. İnşallah bu 15 okulun da yapılmasıyla yüzde yüz tekli eğitime geçeceğiz. Bağcılar, bu yatırımlarla eğitimde en iyi noktaya gelecek."



Kaynak: aa