İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı çevrim içi satranç turnuvasında dereceye girenlere tablet hediye edildi.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle geçen yıl ertelenen spor müsabakalarından biri olan Karacaoğlan İlkokulu Online Satranç Turnuvası gerçekleştirildi. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında yüz yüze planlanan turnuva, bu yıl çevrim içi yapıldı.

Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Bağcılar Temsilciliğinin desteğiyle 26-27 Aralık'ta yapılan turnuvaya ilçedeki ilk ve ortaokullardan 398 öğrenci katıldı.

Zorlu geçen müsabakalar sonucunda dereceye giren minik sporcular için ödül töreni düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Hizmet Binası'ndaki törende, katılımcıları aileleri yalnız bırakmadı.

Törende konuşan Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, satrancın bir beyin sporu olduğunu, emek, sabır ve zeka istediğini belirterek, Bağcılar'da bu sporun yaygınlaşmasında duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eldivan, turnuvaya katılım gösteren çocukları kutladı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise pandemi sürecinde özellikle sosyal ve kültürel etkinliklerden uzak kalındığını kaydederek, "İnşallah en kısa sürede bu salgından kurtuluruz. Bağcılarımızda bu tür etkinlikleri yapmaya devam ederiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren 12 öğrenciye kupa, madalya ve tabletleri takdim edildi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Türkiye Satranç Federasyonu Bağcılar Temsilcisi Funda Durak ile veliler de katıldı.

Kaynak: aa