BALIKESİR (AA) - İllerin Kovid-19 risk değerlendirme kriterlerine göre çok yüksek riskli kategoride yer alan Balıkesir'de uygulanan hafta sonu kısıtlamasında 1111 kişiye 2 milyon 15 bin 617 lira ceza kesildi.

Polis, jandarma ve bekçi ekipleri, Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride bulunan Balıkesir'de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında denetimlerini sürdürdü.

Ekipler, kentin çeşitli noktalarında araçlarla trafiğe çıkan vatandaşların izin belgelerinin olup olmadığını kontrol etti.

Yaya olarak marketlere giden vatandaşlar da ekiplerce maske ve tedbir konusunda uyarıldı. Kurallara uygun davranmayan vatandaşlara ekipler para cezası verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Balıkesir'de Cuma günü saat 21.00 ila Pazartesi günü saat 05.00 arasındaki sokağa çıkma kısıtlamalara uymayan bin 1111 kişiye toplam 2 milyon 15 bin 617 lira para cezası uygulandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında ise "Şimdilik yüksek riskli olabiliriz, ha gayret Balıkesir, hep birlikte tedbirlere uyarak şehrimizi en risksiz şehir yapmaya." ifadeleri kullanıldı.


Kaynak: aa