BİLECİK (AA) - Elginkan Vakfı tarafından kazandırılan Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi "Robotik Kodlama Atölyesi" açıldı.

Vali Bilal Şentürk, açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bilimsel olarak, teknik donanımınızla, gerekli bilgilere sahip olmalısınız. Donanımlı ve iyi yetişmeniz lazım. Bunun temelinde de robotik kodlama ve yazılımlar geliyor. İnsana düşen çalışmak, mücadele vermek ve sorunlara çözüm üretmektir. Sizler de bu anlayış içerisinde çalışacaksınız. Çalıştırılan değil, çalışan başarılı olur. Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi sizler de okula her gün gidemiyorsunuz. Kendiniz oturup ders çalışıyorsunuz. Ama artık bilgiye erişim imkanları çok fazla. Bilgi elinizin altında. Robotik kodlama atölyesi size çok şey katacaktır, farklı ufuklar kazandıracaktır. Sizlere daha uygun altyapı oluşturalım ki sizde o altyapı üzerinde sağlam bir gelecek inşa edesiniz. Katkılarından dolayı değerli hayırseverimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Okul Müdürü Fadıl Ağdağ da öğrencilerin atölyede alacağı eğitimle, üretecekleri robotlarla ve projelerle, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Vali Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Sami Akyol ve beraberindekilerle atölyeyi gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.

Kaynak: aa