BİLECİK (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevcihi ile şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen'in ailesine ve gazi jandarma er Zalim Değirmen'e verilen ''Devlet Övünç Madalyası'' törenle teslim edildi.

Vali Bilal Şentürk, Valilik makamında 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal ve İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal'ın da hazır bulunduğu törende şu ifadeleri kullandı:

''Bir canın kıymeti maddi şeylerle ölçülemez ancak vatanın değeri de aynı şekilde ölçülemez. Vatanını kaybedenlerin düştükleri durumları görünce ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Hayatını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin, milletin var olması anlamında ne kadar değerli olduğunu bugünler bize gösteriyor. Vatan dediğimiz bu topraklarda yüzyıllar içinde yaşamak kolay olmamıştır. 100 yıl önce de şehit verdik, 100 yıl sonra da şehit veriyoruz. Bu vatan için fedakarlık yapan gazilerimiz var ve bütün insanımızla vatan bizim için kıymetli. Bu yüzden devlet olarak güçlü bir şekilde ayakta durabiliyoruz. Vatan için gözünü kırpmadan canını ortaya koyabilecek milyonlarca insan var. Hem şehitlik mertebesine ermek hem de gazilik mertebesine ermek toplumun ve bizlerin yanında çok bambaşka bir yeri var. Bu yönüyle şükranlarımızı ifade etmek istiyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman başımızın üstünde yerleri var. Allah bize acı günler yaşatmasın, biz her zaman vatan ve millet sevgimizle, inancımızla böyle tutkun olursak güçlü oluruz.''

Şentürk, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'ndeki bir üs bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca 2019 yılında düzenlenen havan saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen'in Bozüyük ilçesinde yaşayan babası Mustafa ve annesi Nezaat Bilgen ile jandarma er olarak vatani vazifesini yaparken teröristlerin saldısında yaralanarak gazi olan Zalim Değirmen'e ''Devlet Övünç Madalyası ve Beratı''nı verdi.

Kaynak: aa