SAKARYA (AA) - Sakarya, Kocaeli, Bolu, Bartın, Karabük, Zonguldak ve Düzce'de, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.

Sakarya'nın en işlek merkezlerinden Çark Caddesi, Atatürk Bulvarı, Uzun Çarşı, 15 Demokrasi ve Gar Meydanı boş kaldı.

Polis ekipleri, mahalle bekçileri ve zabıta ekipleri, kentin çeşitli noktalarında denetim yaptı.

Belediyelerin temizlik personeli de sokak, meydan ve caddeleri temizledi.

- Kocaeli

Kısıtlamanın başlamasıyla Kocaeli'deki cadde, sokak ve meydanlar boşaldı.

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde kentte trafik yoğunluğu yaşandı. Evlerine dönmeye çalışan vatandaşlar D-100 kara yolunun İzmit kesiminde yoğunluk oluştururken, bazı noktalarda yaşanan maddi hasarlı kazalar nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Vatandaşların evlerine çekilmesiyle kentin işlek bölgelerinden Yürüyüş Yolu ve Fethiye Caddesi sessizliğe büründü.

- Bolu

Bolu'daki sokak ve caddelerde sessizlik hakim.

Kısıtlamanın başlamasının ardından kentin en işlek merkezlerinden Kent ve Demokrasi Meydanı ile İzzet Baysal Caddesi ve çevresi boş kaldı.

Polis ekipleri ve mahalle bekçileri, kentin çeşitli noktalarında denetim yaptı.

Ekipler, sokaktaki vatandaşlarla araç sürücülerinin kısıtlamadan muaf olduklarını belirten görev belgelerini kontrol etti.

Türk Kızılay Bolu Şubesi ekipleri, polis ve jandarma kontrol noktalarını ziyaret ederek, görev başında bulunanlara çorba ve çay ikram etti.

Belediye temizlik işçileri de boş kalan cadde ve sokakları temizledi.

- Bartın

Bartın'da da vatandaşların yoğunluk oluşturduğu yerlerden Hükümet Caddesi, Şadırvan Caddesi, Yukarı Çarşı ve Kemer Meydanı saat 21.00 itibarıyla boşaldı.

Yine araç trafiğinin yoğun olduğu Bülent Ecevit Bulvarı ve İskele Caddesi'nde de sessizlik hakim oldu.

Emniyet ekipleri kent merkezinde denetimlerini yoğunlaştırdı, trafik ekipleri de kavşaklarda kontrol noktası oluşturdu.

- Zonguldak

Zonguldak'ta da normalde yoğunluk yaşanan Gazipaşa ve Milli Egemenlik caddeleri ile kentin simgesi olan Madenci Anıtı önünde sessizlik hakim.

Kısıtlamanın başlamasıyla vatandaşlar evlerine çekilirken, polis ekipleri de bariyerlerle Gazipaşa Caddesi'ni kapattı. Ekipler, kimsenin sokakta olmasına izin vermedi.

- Karabük

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Karabük'teki sokak ve caddeler de boşaldı.

Fevzi Fırat, Menderes, Zonguldak ve Kemal Güneş ile Kent Meydanı boş kaldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından oluşturulan kontrol noktalarında denetim yapıldı. Kurallara uymayanlara idari para cezası uygulandı.

- Düzce

Düzce'de yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi ile Anıtpark Meydanı sessizliğe büründü.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde denetimlerini yoğunlaştırdı. Kurallara uymayanlara idari para cezası kesildi.

Kaynak: aa