SAKARYA (AA) - Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'deki 7 ilde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek "tam kapanma" kısıtlamasında sokak ve caddelerde sessizlik hakim oldu.

Sakarya'da kısıtlama dolayısıyla kentin işlek cadde, bulvar ve meydanlarında trafik ve yaya hareketliliği yaşanmadı.

Muafiyeti bulunanların Atatürk Bulvarı, Çark Caddesi, Uzun Çarşı, Demokrasi ve Gar meydanlarında kısmi hareketliliğe neden olduğu kentte, Millet Bahçesi ve Donatım Park gibi alanlar boş kaldı.

Emniyet ve zabıta ekipleri kısıtlamaya yönelik denetimlerini sürdürüyor.

- Bolu

Bolu'nun işlek yerlerinden Demokrasi ve Kent meydanları, İzzet Baysal Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda sakinlik dikkati çekti.

Polis ekipleri, kentin farklı kesimlerinde oluşturulan kontrol noktalarında denetim gerçekleştiriyor.

Şehirlerarası seyahat kısıtlamasına yönelik çalışmalar kapsamında Bolu'nun doğu ve batı girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarıyla otoyol çıkışları ve ilçelere bağlantı yollarında denetim noktaları oluşturuldu.

Polis ve jandarma ekipleri, giriş-çıkış yapan araçları durdurarak sürücü ve yolcuların seyahat izni olup olmadığını kontrol ediyor.

- Bartın

Bartın'da vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına uyduğu görüldü. Kentin yoğun yerlerinden Hükümet Caddesi, Bülent Ecevit Bulvarı, Yukarı Çarşı ve Kemer Meydanı başta olmak üzere cadde ve sokaklarda sessizlik hakim.

Emniyet ekipleri kent merkezinde denetimlerini yoğunlaştırdı, trafik ekipleri de kavşaklardaki kontrol noktalarında izin belgesi kontrolü yaptı.

- Kocaeli

Kocaeli'nin farklı yerlerinde kontrol noktası oluşturan polis, denetimlerini sürdürüyor.

Kentin işlek yerlerinden Fethiye Caddesi, Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki yürüyüş yolu güzergahı, K-kent meydanı, Fethiye ile Fevziye parklarında büyük oranda sessizlik hakim oldu.

- Karabük

Karabük'ün yoğun adreslerinden Kemal Güneş, Menderes, Albay Karaoğlanoğlu ve Fevzi Fırat caddeleri ile kent meydanı sessizliğe büründü.

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinin Arnavut kaldırımlı sokaklarında da kısıtlamayla sessizlik göze çarpıyor.

Kent girişi ile bazı kavşaklarda polis, jandarma ve bekçiler, kimlik ve izin belgesi kontrolü yapıyor.

- Zonguldak

Zonguldak'ta normal zamanlarda yoğunluk yaşanan Gazipaşa ile Milli Egemenlik caddeleri ve kentin simgesi Madenci Anıtı önü boş kaldı.

Kapanmanın başlamasıyla sessizliğin olduğu kentte, polis ve jandarma ekipleri denetimlerini sürdürüyor.

- Düzce

Düzce'de yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu İstanbul ve Gaziantep caddeleri, Spor ve Kültür sokakları ile Anıtpark Meydanı'nda sakinlik dikkati çekti.

Kentin Sakarya ve Bolu D-100 kara yolu girişleri ile Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı Yolu'nda polis ve jandarma ekipleri denetimlere devam ediyor.


Kaynak: aa