EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Ekrem Canalp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Canalp mesajında, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, daha yaşanabilir hale getiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını belirtti.

Kadın ve erkeğin omuz omuza vererek, birbirlerini destekleyerek toplumu ve ülkelerini kalkındırdığını ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için dönemin en ileri adımlarını almıştır.

Ülkemizde nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımız, toplumumuzun en önemli dinamiklerden biridir. Çünkü kadınlarımızın varlığı, ister evinde anne, ister çalışma hayatının parçası olarak milletimiz ve ülkemiz için büyük bir değer taşımaktadır."

Vali Canalp, şu ifadeleri kullandı:

"Bu düşünceler ışığında yola birlikte çıktığımız kadınlarımızla ilimizde birçok başarılı projeye imza attık. Sosyal Dayanışma Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri aracılığı ile yüzlerce kadınımızı üretime yönlendirdik. Bu merkezlerde kadınlarımız tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler büyük ilgi gördü. Bu sayede üreten kadınlarımız hem kendi aile bütçelerine hem de şehrimizin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlamış oldu.

Üretimde kadın girişimcilerimizin sayısını artırmak ve kendilerini teşvik etmek amacıyla Edirne'de kadın istihdamına yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefleyen ‘Üretimde Kadın Girişimciler Yarışması'nın ödül törenini de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Bundan sonra da hayata geçirmeyi hedeflediğimiz birçok proje ile çalışan, üreten, gelişen, emek veren, değişen dünya için yol gösterici olan kadınlarımız ile birlikte örnek çalışma ve başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum.

Bu duygularla, varlıkları ile dünyaya anlam katan ve başımızın tacı olan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: aa