EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Ekrem Canalp, Kakava ve Hıdırellez dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Canalp mesajında, milli kültür ve toplumsal hayat için özel anlam taşıyan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi "Kakava ve Hıdrellez" şenliklerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Baharın müjdecisi olan "Kakava ve Hıdırellez"in tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de yüzyıllar boyunca büyük sevinç ve heyecanla şenlik havasında kutlandığını ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

"Coğrafyamızda birliği, barışı, baharın uyanışını temsil eden ve coşku içerisinde idrak edilen bugünün sevgi, saygı ve dayanışma içerisinde kutlanması, bu kıymetli kültürel mirasımızın yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına son derece değerlidir.

2016 yılında Edirne Valiliği tarafından başvurusu yapılan ve 2017 yılında UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine alınan Kakava ve Hıdırellez Şenliklerini bu yıl pandemi nedeniyle maalesef sembolik olarak kutlamak zorunda kalıyoruz. Ancak inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda yine hep birlikte, coşkuyla, sevinçle, gönül gönüle Kakava ve Hıdırellezi kutlayacak, bu değerli kültürel mirasımızı yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, atalarımızdan aldığı kültürel mirası daima özenle yaşatarak gelecek nesillere aktaran siz değerli hemşehrilerimin Kakava ve Hıdırellez şenliklerini kutlar, tüm halkımıza sağlık ve huzurlu günler dilerim."

Kaynak: aa