ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale açıklarında, İtalya'nın Trieste Limanı'na seyir halindeki Ro-Ro gemisinde çıkan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangında, can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı bildirildi.

Gallipolu Seaways geminin sahibi olduğu DFDS Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yangının henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı geminin ana güvertesindeki araçlardan birinde çıktığı belirtildi.

Yangına ilk müdahaleyi gemi mürettebatının yaptığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yangın kontrol altına alınmıştır. Kurtarma ekipleri ve botları bilgilendirilmiş, şu anda gemiye refakat etmektedirler. Kontrol altına alınan yangında, yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır. Ayrıca gemide çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmamakta ve yangının çıkış nedeni yetkililer tarafından araştırılmaktadır."

- Olay

İstanbul Tuzla Limanı'ndan hareket eden ve Çanakkale Boğazı yönüne ilerleyen Türk bayraklı 193 metrelik "Gallipoli Seaways" isimli geminin ana güvertesinde dün personel tarafından duman fark edilmesi üzerine durum Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetlerine bildirilmişti. 26 bin 525 grostonluk geminin bulunduğu bölgeye güvenlik amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4" ve "Kurtarma-10" römorkörü gönderilmişti. Bozcaada açıklarına gelen gemideki yangına 2 yönden müdahale edilmişti. Römorkörler yardımıyla Akçansa Limanı'na çekilen gemiye denizden ve karadan müdahale edilerek alevler söndürülmüştü.



Kaynak: aa